Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής  Αγίου Νικολάου,17-4-2024
από προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου

Καλείστε να συμμετέχετε την 17 η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στην ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (εγκ. 1237/94548/6.11.2023 του ΥΠ.ΕΣ) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο REX στον γ’ όροφο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α παρ. 3 ν.3852/1Ο, όπως προστέθηκε από το άρθρο 7 του ν.5056/2023.

Για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων τα οποία κατατέθηκαν εγγράφως στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου από τους παρακάτω Δημοτικούς Συμβούλους με την ακόλουθη σειρά:

1.    Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή με την πάγια προκαταβολή προς τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας; (K. Θωμάς Χαριτάκης επικεφαλής της μειοψηφίας 7 ης παράταξης σε εκλογική δύναμη)

2. Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή με τον βρεφονηπιακό σταθμό της Νεάπολης με δεδομένο ότι οι ανάγκες σε νήπια και βρέφη είναι περισσότερες σε σχέση με τις ανάγκες που μπορεί να καλύψει ο υπάρχων βρεφονηπιακός; (κ. Μαρία Χανιωτάκη Δημ. Σύμβουλος μειοψηφίας)

  • Διαχείριση κοινοχρήστων χώρων

3. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε μετά τις συνεχόμενες παρατάσεις ποιος είναι o προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τους κοινόχρηστους χώρους καταστημάτων και περιπτέρων Επίσης πως θα γίνει ο διαχωρισμός των χώρων στους επαγγελματίες του Σισίου και από ποιόν; (κ. Μανόλης Λεμπίδης Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας)

4. Μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ που αφορά στην αύξηση του εισιτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Σπιναλόγκα από 8 σε 20 ευρώ ρωτάμε

α) Συμφωνεί η δημοτική αρχή με αυτή την υπερβολική αύξηση του εισιτηρίου;

β) Έχει κάνει κάποιες ενέργειες προκειμένου να επανεξεταστεί από το αρμόδιο υπουργείο το θέμα της συγκεκριμένης αύξησης; (K. Κώστας Καστελλιανάκης Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας)

  • Παρακαλώ να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που έχετε κάνει για την διευκόλυνση της μετακίνησης και της προσβασιμότητας στον Δήμο Αγίου Νικολάου (κ. Αλεξάκης Χαρίλαος επικεφαλής της μειοψηφίας 2ης παράταξης σε εκλογική δύναμη)

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η τουριστική περίοδος, με ποιο τρόπο σχεδιάζετε την πολιτική ενοποίησης πολιτισμού και του τουρισμού και ποια η στρατηγική διαχείρισης προορισμού που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. (κ. Καρνιαδάκη Δέσποινα – Δημοτική Σύμβουλος μειοψηφίας)

7. Θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά με την λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Αμμούδας καθώς και την απόφαση για την μεταφορά των παιδιών στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τη Δημοτική Αρχή που διασφαλίζουν την παραμονή των παιδιών στο συγκεκριμένο χώρο και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος; κ. Χανιωτάκη Άννα  Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΣΟΦΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos