Από τις 25/02/24 μέχρι τις 28/02/24 οι μαθητές-ιες της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Κριτσάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων» υλοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα.

Την πρώτη ημέρα ανέβηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και θαύμασαν μαζί με την ανεπανάληπτη θέα το αξεπέραστο δημιούργημα της αρχιτεκτονικής και της δημοκρατίας, τον Παρθενώνα. Έπειτα, επισκέφτηκαν το πολεμικό Μουσείο που αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο στρατιωτικής ιστορίας στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στους χώρους του εκτίθενται κειμήλια που αφορούν την ιστορία των Ελλήνων από όλες τις πολεμικές περιόδους, ενώ παράλληλα λειτουργούν τμήματα ιστορικού, φωτογραφικού και κινηματογραφικού αρχείου.

Το μεσημέρι παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» στην οποία ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού προσπαθεί να λύσει το μυστήριο μιας δολοφονίας και μαζί το μυστήριο της δικής του ταυτότητας. Η ιστορία του Κρίστοφερ ξεκινά ως αστυνομικό μυθιστόρημα αλλά καταλήγει σε μια συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη συνάντηση με ένα άλλο «σύμπαν» σκέψης και ύπαρξης. Ένα μάθημα ζωής που μας προκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός ιδιαίτερου εφήβου. Όπως, λίγο ή πολύ, είναι όλοι.

Τη Δευτέρα 26/02 οι μαθητές –ιες πέρασαν από τον Ισθμό της Κορίνθου για να μεταβούν στο αρχαίο θέατρο της  Επιδαύρου και την πόλη του Ναυπλίου. Ανέβηκαν στο Παλαμήδι και στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε ιστορικά σημεία της πόλης.

Την Τρίτη 27/02 επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Στην είσοδο μια ευχάριστη έκπληξη τους περίμενε. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του νομού Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης τους καλωσόρισε, τους οδήγησε στο εσωτερικό του κοινοβουλίου και ενημερώθηκε από τους μαθητές για τα ζητήματα που τους απασχολούν: Οι μαθητές-ιες ανέφεραν ελλείψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολικές κτιριακές υποδομές. Τον ευχαριστούμε για το θερμό καλωσόρισμα και για το χρόνο που διέθεσε στους μαθητές μας.

Ευχαριστούμε επίσης τη μαθηματικό κ.Δαή Μαρία και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ.Νικητάκη Χρήστο, που συνόδεψαν τα παιδιά σε αυτή τη δράση και τους έδωσαν την ευκαιρία να αποθησαυρίσουν μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις.

Εκ μέρους της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Κριτσάς, Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΝΝΑ ΜΑΜΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos