Ένα πάρκο τσέπης στη καρδιά του Αγίου Νικολάου
η παλιά οικία του καπετάν Φαφούτη που θα γίνει πάρκο

Με αφορμή την εξέλιξη που υπήρξε αναφορικά με την απευθείας αγορά του ακινήτου (οικία Φαφούτη) από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση : “Χαιρόμαστε που το Ίδρυμα Φαφούτη επιτέλους ενεργοποιήθηκε, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης του οικήματος του αείμνηστου καπετάν Φαφούτη, 

-η πρόθεση του οποίου μετά τον θάνατο των οικείων του  – ήταν  να δημιουργηθεί στην θέση  του ακινήτου  (διασταύρωση οδών: Καπετάν Φαφούτη -Αρμ. Πριγκ. Γεωργίου)  μια μικρή πλατεία, που ουσιαστικά συνάδει με τον σχεδιασμό που μέχρι σήμερα έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Θεωρώ, ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός,  ότι η σοβαρότητα στον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων, η απουσία του μηδενισμού και του μαξιμαλισμού είναι ουσιαστικά στοιχεία για την ύπαρξη της κοινωνικής ηρεμίας στην τοπική κοινωνία. Θα προχωρήσουμε την σχετική διαδικασία,   όπως έχει ήδη αποφασιστεί για τον πρόσθετο λόγο ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ότι σ΄ αυτήν την μικρή πλατεία που θα δημιουργηθεί, στην λογική των κοινόχρηστων χώρων και των “πάρκων τσέπης”, που προβλέπουν τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας όχι μόνο στον Άγιο Νικόλαο, αλλά και σε όλα τα παλιά σχέδια πόλης, θα δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθεί ένας υπόγειος ή υπέργειος compact σταθμός της ΔΕΗ – όπως έγινε στα Λενικά – ώστε να τα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των μετασχηματιστών που υπάρχουν πίσω από το στρατολογικό γραφείο, καθώς επίσης και στην περιοχή των Αραπίκων, εξομαλύνοντας επιπλέον  την λειτουργία του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και περιορίζοντας τα προβλήματα που παρουσιάζονται ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο”.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: