Η επίσκεψη της Σοφίας Σακοράφα στο ν. Λασιθίου
στον πρότυπο αγροτικό Συνεταιρισμό «Ανατολή»

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε την Τρίτη 2/5/23 την Αντιπρόεδρο της Βουλής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Σοφία Σακοράφα στον Νομό Λασιθίου. Στην αντιπροσωπία μας συμμετείχαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού μας Γιάννης Φρυσούλης και Καλή Χριστοδουλοπούλου.

Μαζί επισκεφθήκαμε τον πρότυπο αγροτικό Συνεταιρισμό «Ανατολή» όπου ο πρόεδρος Γιώργος Καραλάκης μας ξενάγησε στους χώρους του δημοπρατηρίου και συσκευαστηρίου και ενημέρωσε την κυρία Σακαρόφα για τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε το πολύπαθο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου συναντηθήκαμε με τον εκτελούνται χρέη διοικητού, γιατρό κύριο Γιάννη Πετράκη, μέλη του σωματείου εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Βλασάκη  και  τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου κύριο Ανδρέα Μαμαντόπουλο, οι οποίοι ενημέρωσαν αναλυτικά για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και για την ύπαρξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Ο κύριος Ανδρέας Μαμαντόπουλος παρέδωσε στην αντιπρόεδρο της βουλής φάκελο με όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα που δίνουν οι Ιεραπετρίτες για την διάσωση του Νοσοκομείου. Η κυρία Σακοράφα υποσχέθηκε πως θα είναι το κόμμα και η συμμαχία αρωγός σε αυτόν τον αγώνα μέσα και έξω από την βουλή. Υπόμνημα επίσης παρέδωσε και ο Γιώργος Αγγελάκης ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΦΚΑ παράρτημα Ιεράπετρας, για την διάλυση της υπηρεσίας. Κατά την διάρκεια αυτής της περιοδείας μιλήσαμε με δεκάδες εργαζόμενους και με πολίτες της Ιεράπετρας.

Το απόγευμα  μεταβήκαμε στην Σητεία. Επισκεφτήκαμε  τον χώρο όπου προπονούνται αθλητές του στίβου στην Σητεία, μιλήσαμε με αθλητές και προπονητές των τοπικών σωματίων. Κατόπιν μεταφερθήκαμε στο Στάδιο της πόλης όπου και εκτελούνται έργα αναβάθμισης με την υλοποίηση των διαδρομών του στίβου αλλά και ανακατασκευής της υπάρχουσας δομής και συνομιλήσαμε με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Ζερβάκη που μας υποδέχθηκε. Η κυρία Σακοράφα με την ιδιότητα της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ δήλωσε την ικανοποίηση της για την εξέλιξη αυτή και την συμπαράσταση της στην προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης για την δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου άθλησης για την Σητεία! Τέλος υπήρξε μια συνάντηση με φορείς της Σητείας, πολίτες αλλά και συλλόγους για να ενημερωθεί για διάφορα θέματα που αφορούν την περιοχή. Ο  Κώστας Γιαννακόπουλος από την Επιτροπή Αγώνα κατά του υβριδικού έργου Αμαρίου. Επιτροπή στην οποία  εκπροσωπείται  το σύνολο της Σητείας, με τον Δήμο, τις κοινότητες, παραγωγικούς φορείς, συλλόγους κτλ.)

ΜεΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη