Η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξενεί το κορυφαίο Food & Travel στο Λασίθι
εξηγώντας τα του ντάκου

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου, φιλοξενεί από τις 3 έως τις 9 Οκτωβρίου 2024 δημοσιογραφική αποστολή του κορυφαίου διεθνούς περιοδικού γαστρονομίας «Food & Travel» στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Το ταξίδι εξοικείωσης (press trip) πραγματοποιείται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Περιφέρειας για την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της Κρήτης και την ανάδειξη της ως κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού.

Το Food & Travel Magazine, με κυκλοφορία 30.000 τευχών και αναγνωσιμότητα άνω των 110.000 ατόμων ανά τεύχος, αποτελεί ένα από τα πιο έγκυρα και δημοφιλή περιοδικά γαστρονομικού τουρισμού παγκοσμίως. Το εκτενές αφιέρωμα στη γαστρονομία του Λασιθίου αναμένεται να δημοσιευθεί το 2025, προβάλλοντας την περιοχή σε ένα διεθνές κοινό υψηλού εισοδήματος και ενισχύοντας σημαντικά την τουριστική της προβολή σε διεθνές επίπεδο.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Food & Travel Magazine έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τις ομορφιές του Λασιθίου και να εξερευνήσει τους γαστρονομικούς και οινικούς θησαυρούς της περιφερειακής ενότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην επαρχία Σητείας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν παραδοσιακούς φούρνους, οινοποιεία, μονάδες παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου, τυροκομεία, μελισσοκομικές μονάδες κ.α., όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής και να γευτούν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού , κ. Μιχάλης Κλώντζας, τόνισε: “Η φιλοξενία της δημοσιογραφικής αποστολής του Food & Travel Magazine αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στην Κρήτη. Το Λασίθι, με την πλούσια αγροδιατροφική του παράδοση και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της καλής κουζίνας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από το αφιέρωμα του περιοδικού, θα αναδειχθούν οι μοναδικές γεύσεις και εμπειρίες που προσφέρει η περιοχή μας.”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε το Food & Travel Magazine στο Λασίθι. Μέσα από τέτοιες δράσεις στοχεύουμε στην περαιτέρω ανάδειξη του Λασιθίου και της Κρήτης ως κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού, προωθώντας παράλληλα την αυθεντικότητα κάθε περιοχής τόσο στη διατροφή όσο και στον πολιτισμό. Το αναπτυξιακό σύμπλεγμα που δημιουργούμε το προβάλλουμε με στοχευμένες δράσεις σε όλο τον κόσμο.

Από giorgos