Η Βιβλιοθήκη Μανώλης Φουντουλάκης κατά του παράκτιου αιολικού πάρκου
Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τόπους μνήμης, ιστορίας, πολύτιμης κληρονομιάς

Η Βιβλιοθήκη Μανώλης Φουντουλάκης, ΑΜΚΕ με έδρα την Ελούντα, συντάσσεται αδιαπραγμάτευτα με τους Ελουδιανούς και όλους τους Λασιθιώτες στη διαμαρτυρία για την επιχειρούμενη χωροθέτηση και δημιουργία παράκτιου αιολικού πάρκου στον κόλπο του Μεραμπέλλου, σε απόσταση αναπνοής από τη Σπιναλόγκα και την αρχαιολογική ζώνη Α του Νησιού της Ελούντας. 

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει  τόπους μνήμης, ιστορίας, πολύτιμης κληρονομιάς. Αντί αυτού στη συγκεκριμένη περίπτωση θέτει προτεραιότητες που τους ευτελίζουν και τους αφήνουν ανυπεράσπιστους σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία ουδένα ενεργειακό ή άλλο όφελος προσφέρουν στον τόπο.

Με απορία και αγωνία αναμένουμε την οφειλόμενη αντίδραση τόσο των αρμοδίων Αρχών, που έχουν κληθεί να εκφέρουν άποψη, όσο και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, των τοπικών Ξενοδόχων, του ΣΕΤΕ (ετήσιο Συνέδριο 12/12/23), του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

Μέλη μας συμμετέχουν στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης και θέτουν τις δυνάμεις τους στη διάθεση της Επιτροπής Αγώνα Μεραμπέλλου.

Ελούντα/Αθήνα  7 Δεκεμβρίου 2023

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Βιβλιοθήκης Μανώλης Φουντουλάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από Mihalis