Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο Δήμο Ηρακλείου
από τη τελετή, Καλοκαιρινός, Λαμπρινός, αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός: «Το Ηράκλειο βρίσκεται μπροστά σε πολλές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να μετατρέψει σε ευκαιρίες»

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κνωσού Μεθοδίου, παρουσία εκπροσώπων φορέων και αρχών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ηρακλείου.

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Υποδεχόμαστε το 2024 όλοι μαζί, έχοντας μέσα μας τις ελπίδες και τις ανησυχίες, τις έγνοιες και τις προσδοκίες. Γνωρίζω ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τη νέα Δημοτική Αρχή. Αυτό είναι κάτι του οποίου έχουμε συνείδηση. Θα δουλέψουμε σκληρά και συγκροτημένα, με αφοσίωση στην Πόλη και τους ανθρώπους της. Το Ηράκλειο έχει πολλές δυνατότητες αλλά και μεγάλα προβλήματα. Είναι μια άνιση Πόλη και πάνω σε αυτή τη βάση θα πρέπει να εργαστούμε, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να διορθώσουμε τα δομικά της προβλήματα. Μας περιμένει λοιπόν πάρα πολύ δουλειά για το καλό της ανοικτής μας Πόλης, δηλαδή, για όλο τον Δήμο, όλους τους κατοίκους του Ηρακλείου. Θα είναι δουλειά συνεργατική, συλλογική, από την οποία κανείς δεν θα αποκλειστεί και στην οποία θέλουμε την ενεργό συμμετοχή των Δημοτών. Θα χρειαστεί να είμαστε διεκδικητικοί και πάρα πολύ ενεργητικοί. Η διεκδίκηση είναι ένα καταστατικό στοιχείο στις μέρες μας και θα έλεγα ότι είναι μια απόλυτη επιταγή για τον Δήμο Ηρακλείου.

Θέλουμε μια Πόλη και μια κοινωνία με λιγότερη ανισότητα, με περισσότερη συνοχή, με οικονομική ανάπτυξη σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Το Ηράκλειο βρίσκεται μπροστά σε πολλές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να μετατρέψει σε ευκαιρίες. Είμαστε εδώ, ξεκινάμε, σήμερα είναι ακόμα μέρα των λόγων, από αύριο θα είναι η μέρα της πράξης. Των έργων. Από το αποτέλεσμα θα κριθούμε. Ελάτε να προσπαθήσουμε για την Πόλη μας όλοι μαζί. Ελάτε να πάμε το Ηράκλειο μπροστά.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός στον απελθόντα Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, τονίζοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη Λαμπρινό που αφιερώθηκε στο έργο του Δημάρχου για εννέα ολόκληρα χρόνια. Να του ευχηθώ και για την ονομαστική του εορτή. Να ευχηθούμε, νομίζω ότι εύχομαι εκ μέρους όλων, κάθε καλό για την συνέχεια. Βασίλη Λαμπρινέ, η Πόλη σε ευχαριστεί.».

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στο κομμάτι του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργου Τσαγκαράκη, ο οποίος πήρε ως δώρο τον Γρύπα, το σύμβολο του Δήμου Ηρακλείου σκαλισμένο σε μπρούτζο πάνω σε μάρμαρο και την έκδοση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Ηράκλειο: Μια πόλη πολλές ιστορίες», ενώ ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη. Εξίσου ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος δώρισε στον Βασίλη Λαμπρινό, ως αναμνηστικό, ένα πήλινο πιάτο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης με την υπογραφή του.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και σωματείων.

από τον δήμο Ηρακλείου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos