Μιχάλης Κατρίνης : «Κεφαλικός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες με τη σφραγίδα και την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Έντονα επικριτικός ήταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, απέναντι στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι ημέρα με την ημέρα αποκτά όλο και πιο σκληρά καθεστωτικά χαρακτηριστικά, που δεν συνάδουν με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Τόνισε ότι το αφήγημα πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει επιβάλλει νέους φόρους» κατέρρευσε με το νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Φόροι με τεκμήρια που παραπέμπουν στο παρελθόν, όπως αυτοί που επιβάλλει η κυβέρνηση στους ελεύθερους επαγγελματίες οριζόντια, δεν εφαρμόζονται σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα και ουσιαστικά επιβάλλονται για να καλύψουν την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

«Είχατε κρυφή ατζέντα, την οποία αποκρύψατε προεκλογικά. Πριν από ένα και πλέον μήνα ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Θεοχάρης, είχε προαναγγείλει αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών. Στις 28 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον “άδειασε” κατά το κοινώς λεγόμενο, λέγοντας ότι η άποψη του απέχει από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Δεν πέρασε ένας μήνας και χθες ανακοινώθηκαν οι νέοι φόροι, -οριζόντιοι κεφαλικοί φόροι-, για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτή είναι η αξιοπιστία σας. Οι διαψεύσεις ή οι δεσμεύσεις σας αξίζουν λιγότερο από το χαρτί στο οποίο γράφονται» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά αποφεύγει να αγγίξει τις πολυεθνικές και τις ενδοομιλικές συναλλαγές που ανεβάζουν τις τιμές και εξαφανίζουν τα κέρδη για τους υπερεθνικούς συνεργάτες των εντόπιων αντιπροσώπων.

Κάλεσε μάλιστα τον Υπουργό Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές ατομικές λύσεις με τις πολυεθνικές κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας από το 2019 μέχρι τώρα. Ποιες έγιναν, σε τι ύψους ποσού, αναλυτικά, «για να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες και κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες με ποια κυβέρνηση έχουν να κάνουν, αν και θα το καταλάβουν, πλέον, στα νέα εκκαθαριστικά», όπως είπε ο κ. Κατρίνης.

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos