Ολοκληρώθηκε το 4ημερο δράσεων στη Κριτσά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
η πρόεδρος της κοινότητας κ. Μαρία Τζώρτζη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους

Με μια εμπνευσμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (8/3) στην Κριτσά, ολοκληρώθηκε το 4ημερο δράσεων (5 με 8 Μαρτίου) που οργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Κριτσάς Δήμου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μετά από μια σύντομη περιήγηση στην Κριτσά, η πρόεδρος της κοινότητας κ. Μαρία Τζώρτζη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην αίθουσα “Αρχαύλη”, ενώ οι κ.κ. Πόπη Ζαχαριάδη και Κωνσταντίνα Μπροκάκη, πραγματοποίησαν ομιλίες για τον «αγώνα των γυναικών», την «παρουσία της Γυναίκας στην αντίσταση – τις αγωνίστριες γυναίκες της Κριτσάς», ενώ προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ : «Η γυναίκα στην αντίσταση » παραγωγής 1982.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στο χαιρετισμό του εξήρε την πρωτοβουλία της προέδρου κ. Μ. Τζώρτζη για την διοργάνωση των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε σε Μαρδάτι, Ρούσσα Λίμνη, Τάπες, Αμμουδάρα και Κριτσά, με ιδιαίτερα προσεγμένη θεματολογία ( Γυναίκα Αγρότισσα – εργαζόμενη, Γυναικοκτονίες ανά τους αιώνες, Ενδοοικογενειακή βία, Γυναίκες στην κτηνοτροφία, στην Αντίσταση, Αγωνίστριες Γυναίκες στην Κριτσά), τονίζοντας ότι : « η κοινότητα έχει δυναμικές γυναίκες που στήριξαν διαχρονικά την οικογένεια και ευρύτερα την κοινωνία, ενώ επεσήμανε ότι χρέος όλων είναι να ενσκήψουμε στις ανάγκες των γυναικών με σεβασμό και ν΄ αλλάξουμε τις συνθήκες προς όφελος τους». Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, υπό τη Διεύθυνση της μουσικού κ. Χριστίνας Κορρέ.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos