Το όρος της Σελένας στην βορειοανατολική πλευρά του Οροπεδίου Λασιθίου, με την κορυφή του στα 1559 μ. να προσφέρει εντυπωσιακή θέα περιμετρικά, θα επισκεφθεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024.

Αυτή την φορά η ανάβαση θα γίνει από την βόρεια πλευρά του βουνού: θα ξεκινήσουμε από το οροπέδιο του “Ονήσιμου”,  θα ακολουθήσουμε πορεία προς “Γιοφύρια” και “Έψιλον” Σελένας, θα  περάσουμε από “Αμερικανού μάντρα” και “Μισή κορφή”, και θα ανέβουμε στην κορυφή. Η επιστροφή μας θα γίνει με κατάβαση περνώντας απ’ το “Ζάρωμα“,  και θα τερματίσει στους  Μέσα Ποτάμους.

Η πεζοπορία απευθύνεται σε πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Απαιτούνται ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αδιάβροχο και ρούχα για αλλαγή σε περίπτωση βροχής. Αν ο καιρός δεν βοηθήσει, ενδεχομένως να γίνει τροποποίηση της διαδρομής!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 7:30. Μετάβαση στον χώρο με λεωφορείο. Τιμή εισιτηρίου 17€.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 6 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: περίπου 12 χιλιόμετρα

Υ.Δ.: περίπου 650 μέτρα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+