παραδοσιακό αλώνισμα στη Μονή Μαλεβιζίου
ο βολώσυρος

Παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το παραδοσιακό αλώνισμα στη Μονή Μαλεβιζίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής με τη στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου και η φετινή συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής για την άψογη διοργάνωση, προσθέτοντας πως ο Δήμος στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας, της κουλτούρας και της παράδοσης του Μαλεβιζίου.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν πως από τα στάχια γινόταν η εξαγωγή του καρπού με τον βολόσυρο, αλλά και το άλεσμα σε παραδοσιακό χειρόμυλο.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Σπύρος Καλλέργης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μονής Γιάννης Πατραμάνης, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μενέλαος Σκουλούδης. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι καλλιτέχνες Ρινακάκης Νίκος (λύρα-τραγούδι), Μανώλης Χατζιμάρκος(λαούτο), Γωνιανός Γιάννης (λαούτο-μαντολίνο) και χορευτικά το συγκρότημα «Οι Αορείτες».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: