πεζοπορία, Καστέλλι, Φουρνή

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει εύκολη  κυκλική πεζοπορία στην περιοχή του Καστελλίου Φουρνής, απ’ όπου θα σταματήσουμε με πρώτη στάση τη Μονή Κεράμου, Μεταμόρφωση Σωτήρος, (του 1644).

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε ανηφορικά από παλιά περάσματα ως τη Μονή Αγίας Βαρβάρας του 16ου αιώνα, στον οικισμό Συρμέσο.  Συνεχίζουμε ως την Παναγία Κεραπολίτισσα της Φουρνής (1614), όπου θα δούμε και  το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Λασιθίου (1848). Τέλος, αφού περπατήσουμε στον κάμπο της Φουρνής, επιστρέφουμε στην αφετηρία μας. Η πορεία είναι εύκολη, συνδυάζει τη φυσιολατρία με την επίσκεψη μνημείων θρησκευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και είναι ανοικτή σε όλους.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Από Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 8:30. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα. Δώστε 5 ευρώ στον οδηγό.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 4 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:
 1

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ray Groves

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιάννης Πάγκαλος (28410 28173)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, βίντεο και χάρτη διαδρομής από παλιότερη εξόρμηση, στο blog του Συλλόγου:  ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ  

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: