Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει πεζοπορία φυσιολατρικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με λεωφορείο στην περιοχή Αρχανών. Ξεκινάμε από τα Σπήλια Αγίας Ειρήνης (δεύτερο τμήμα υδατογέφυρας).  

Από κει θα περπατήσουμε σε σκιερό μονοπάτι στο πλάι του ποταμιού μέχρι την περιοχή Καρυδάκι (τρίτο τμήμα της υδατογέφυρας, που μετέφερε το νερό των Αρχανών στο κέντρο του Ηρακλείου), όπου θα δούμε τον μισογκρεμισμένο Ναό της Παναγίας με πηγή νερού.

Συνεχίζοντας προς νότο διασχίζουμε το δασωμένο φαράγγι του Μυριστή ως την έξοδο του στην περιοχή Παράδεισος με τα Μινωικά λατομεία εξόρυξης πέτρας και την πηγή Μοροζίνι.

Περπατώντας στη συνέχεια  σε επαρχιακό δρόμο θα φτάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο Ανεμόσπηλια (440μ) στη βόρεια πλευρά του όρους Γιούχτα (811μ), απ’ όπου ξεκινά μονοπάτι που ανεβαίνει στις κορφές του ιερού βουνού (μινωικό λατρευτικό Ιερό Κορυφής στη μία κορφή και εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού στην άλλη).

Από εδώ θ’ ακολουθήσουμε καθοδική πορεία μέσα σε πευκοδάσος μέxρι τον τερματισμό μας στις Πάνω Αρχάνες.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις7:30. Μετάβαση στον χώρο με λεωφορείο. Τιμή εισιτηρίου 15€.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 6 ώρες με τις στάσεις.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: περίπου 14 χιλιόμετρα

Υ.Δ.: 794 μ.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
ΑΡΧΗΓΟΣ:
Μαρίνος Γκόγκολος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576), Γιάννης Πάγκαλος (28410 28173), ώρες καταστημάτων ως το βράδυ της Παρασκευής!

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos