πεζοπορία κοντά στην ανεξερεύνητη Κριτσά.
Κριτσά

Ο Ορειβατικός Σύλλογος  Αγίου Νικολάου διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαρτίου, για τα μέλη του και όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη, κυκλική πεζοπορία κοντά στην ανεξερεύνητη Κριτσά. Θα ξεκινήσουμε από την Παναγία τη ‘Φλερμ ‘(Φιλέρημο).

Θα προχωρήσουμε προς τον Μεγάλο Πεύκο της Μαμούναινας, ένα μνημείο της φύσης, που κυριαρχεί στον κάμπο της Κριτσάς και θα κατευθυνθούμε στην περιοχή Κλεισίδια στο δρόμο προς Λατώ, για να περάσουμε απ’ το Βορθί, μια εντυπωσιακή καταβόθρα με διάμετρο 800 μέτρα στην πίσω πλευρά του Θύλακα. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της Κριτσάς και στο Ναό του Αφέντη Χριστού του 12ου αιώνα. Έπειτα θα κάνουμε μια στάση στο Συνεταιρισμό Γυναικών για μία παραδοσιακή μυζηθρόπιτα.

Μετά θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βοτάνων «Ροδάνθη» του φίλου μαραθωνοδρόμου και φυσιοδίφη, Γιώργου Αφορδακού, για μια σύντομη ξενάγηση. Έπειτα θα περάσουμε από το Κεφαλόβρυσο, την κύρια βρύση του χωριού,  και θα κατευθυνθούμε στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, παλιό μοναστήρι. Τέλος θα πάρουμε την κορυφογραμμή με ωραία θέα στο χωριό, ώσπου να καταλήξουμε στην αφετηρία μας.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 16 χιλ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες χωρίς τις στάσεις

ΑΡΧΗΓΟΣ: Γιώργος Πόθος(6942410014)

Β.Δ.: 1

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  8.00π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ. Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) με ΙΧ.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html