Πεζοπορία στα περίχωρα του Αγίου Νικολάου
η παραλία του Αλμυρού όπως φαίνεται από το οχυρωματικό στον λόφο

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ανοικτή πεζοπορία για τα μέλη και τους φίλους του, εύκολη, σύντομη και κοντινή, ώστε να προσαρμοσθούμε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της ημέρας. Θα ξεκινήσουμε από το συνηθισμένο σημείο συνάντησης στο παρκινγκ του ΑΒ Βασιλόπουλος.

Θα ανέβουμε από μονοπάτι τον λόφο του Αλμυρού, θα διασχίσουμε την ομώνυμη παραλία και από τον παρακείμενο δρόμο και θα φθάσουμε στην επόμενη παραλία της Αμμουδάρας. Στη συνέχεια κυρίως μέσω χωματόδρομων και λίγων μονοπατιών θα κατευθυνθούμε και θα περάσουμε πάνω από τη νέα εθνική οδό Αγ. Νικολάου – Σητείας. Θα πλησιάσουμε την περιοχή της του Μαρδατίου και της Ρούσας Λίμνης έχοντας θέα προς το Καθαρό και την Τσίβη με τα χιόνια τους και θα γυρίσουμε προς την πόλη με θέα τον κόλπο του Μεραμπέλου. Είναι μια ευκαιρία με σύμμαχο τον καλό καιρό και να περπατήσουμε πριν την παρέλαση του καρναβαλιού σε μια γρήγορα αναπτυσσόμενη περιοχή που σε λίγα χρόνια θα είναι μέρος της κύριας πόλης.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 8 χιλ. περίπου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3.30 με τις στάσεις

ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: στο παρκινγκ του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στις 9.00π.μ.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1 (με ελάχιστες ανηφόρες ιδανικό για νέους πεζοπόρους κι οικογένειες με παιδιά).

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ray  Groves – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παν. Ευδαίμων (6979687576)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html 

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: