Πεζοπορία στο φαράγγι των Αγίων Πάντων Σητείας
από παλαιότερη επίσκεψη

Την Κυριακή 11 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει  κυκλική πεζοπορία στο περίφημο φαράγγι των Αγίων Πάντων στην περιοχή της  Σητείας με τα λευκά μαλακά πετρώματά του που δημιουργούν διάφορους σχηματισμούς και τις ‘κρυμμένες’ πηγές του.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει κοντά απ’ το χωριό Σκοπή, λίγο πριν την είσοδο του καταπράσινου αυτήν την εποχή φαραγγιού, το οποίο και θα ακολουθήσουμε ως το ομώνυμο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, τη μέρα της γιορτής του. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε ως την εντυπωσιακή βραχώδη ακτή στην έξοδο του φαραγγιού κι αν η θάλασσα είναι γαλήνια μπορεί να ρίξουμε και καμιά βουτιά. Θα επιστρέψουμε από παραπλήσιο φαράγγι, που ξεκινά δίπλα από το Μοναστήρι της Φανερωμένης.

Η πορεία είναι αρκετά εύκολη, ωστόσο λόγω της κοίτης του ποταμού, καλό θα ήταν να έχουμε μπατόν. Επίσης αντηλιακή κρέμα, καπέλο, άφθονο νερό και κάποιο σνακ, μαγιό τα απαραίτητα λόγω εποχής. Αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, ενδέχεται να αναπροσαρμόσουμε την πεζοπορία.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, οδός Καραμανλή 24 (στο παρκινγκ του ΣΜ Βασιλόπουλος) στις 7:30 το πρωί. Μεταφορά με Ι.Χ. Παρακαλείσθε να δώσετε 8€ στον οδηγό. Όσοι έρθουν μόνοι τους να είναι 8:30 στη Σκοπή κάτω απ’ τη γέφυρα του ΒΟΑΚ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ: 5 ώρες (χωρίς τις στάσεις)
ΑΡΧΗΓΟΣ: Άννα Παρασκευοπούλου – Μαρία Μετζογιαννάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ.6973363701) – Γιάννης Πάγκαλος (28410 28173)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 16 χλμ.
Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: