πρώτη δράση δημόσιας διαβούλευσης για τον σχεδιασμό της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
Από τη συνάντηση

Παρουσία αντιδημάρχων, τοπικών φορέων και πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (28/4) , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ, η πρώτη δράση δημόσιας διαβούλευσης για τον σχεδιασμό της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Κρήτη 2021 – 2027.

Τις αρχικές προτάσεις παρουσίασε η Δ/ντρια Μελετών & Προγραμματισμού του Δήμου κ. Μαρία Πρατσινάκη, και επιστημονικοί συνεργάτες  της εταιρείας “ΑΝΕΛΙΞΗ”, οι οποίοι ανέλυσαν λεπτομερώς τις αναπτυξιακές ανάγκες στην περιοχή παρέμβασης, τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στοχεύσεις καθώς και την δυνατότητα χρηματοδότησης των δράσεων που δύναται να εξασφαλιστούν από το παραπάνω πρόγραμμα καθώς και από άλλα χρηματοδοτικά μέσα (13 εκατ. συμβασιοποιημένα έργα).

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,  μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, δήλωσε : “ Ουσιαστικά η σημερινή συνάντηση,  αποτελεί την συνολική στρατηγική – το όραμα του Δήμου για την ανάπτυξη της περιοχής (έργα υποδομών, επιχειρηματικά, κοινωνικά) αλλά και για τη δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών που θα στηρίξουν πραγματικά την κοινωνία και  τους εργαζόμενους (βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία κ.α.) .

Κλήθηκαν φορείς της πόλης και πολίτες προκειμένου να ενημερωθούν για τις ολοκληρωμένες μελέτες (παραλιακός δρόμος, Πλατεία Ελούντας), αλλά και γι’ αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη ή που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, στη λογική ότι ο τουριστικός άξονας Πλάκα – Καλό Χωριό ανήκει στις προτεραιότητες του δήμου.

πρώτη δράση δημόσιας διαβούλευσης για τον σχεδιασμό της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης
από τη συνάντηση

Μέσα από τις Βιώσιμες Αστικές αναπλάσεις, εντοπίζονται περιοχές που έχουν χαρακτηριστικά που θέτει το πρόγραμμα που προκηρύσσεται (αστικοί ιστοί, οικισμοί πριν το 2023) για τις οποίες θα υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις και έργα.

Θ΄ ακολουθήσει και άλλη διαβούλευση προκειμένου να υπάρξει συνέχεια με την Διαχειριστική Αρχή και την Περιφέρεια Κρήτης ώστε να καταστεί δυνατή η συντομότερη απορρόφηση πόρων καθώς και η υλοποίηση όλων των έργων προοπτικής που σχεδιάζονται από το Δήμο Αγίου Νικολάου.

 Θεωρώ, πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τον δήμο Αγίου Νικολάου –  για την παραλιακή περιοχή να συμπληρώσει τις υποδομές της, βάζοντας επιπλέον και τις υπόλοιπες δράσεις στο “τραπέζι”, προκειμένου να συμπεριληφθούν σ΄ αυτό το σχεδιασμό, δεδομένου ότι θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν σ΄ ένα άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στην τουριστική μας περιοχή”.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Σχεδιασμός Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης,

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: