Πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς Αγίου Νικολάου
Το σχεδιάγραμμα τοποθέτησης

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα γίνει η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς από την θέση που λειτουργεί σήμερα (ανατολικά του ΓΝΝΑΝ) ,  στην νέα θέση που έχει δημιουργηθεί (δυτικά του σταθμού του ΚΤΕΛ).

Η σχετική απόφαση για την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς όπως έχει γίνει γνωστό, ελήφθη από το Δ.Σ, προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο που λειτουργεί, δεδομένου του κυκλοφοριακού φόρτου της κεντρικής οδού (Κων/νου Παλαιολόγου), ιδιαίτερα κατά την ημέρα της λειτουργίας της, μετά μάλιστα την μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, επιβεβαίωσε ότι η διαμόρφωση του νέου χώρου έχει ολοκληρωθεί, ενώ εκκρεμεί η κλήρωση θέσεων που θα δοθούν σε παραγωγούς και εμπόρους, που αναμένεται να γίνει άμεσα παρουσία του Δ.Σ του Συλλόγου παραγωγών.

Ο κ. Ζερβός, αναφερόμενος στην απόφαση του Δ.Σ αλλά και στους λόγους που κρίνεται επιβεβλημένη η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς, τόνισε ότι με την λειτουργία της στον κύριο άξονα εξόδου από την πόλη τα τελευταία 30 χρόνια, επιβαρύνεται υπερβολικά η κυκλοφορία (παράνομες, μόνιμες σταθμεύσεις κ.α) και ιδιαίτερα κάθε Τετάρτη,  όπου πραγματοποιούνται  επισκεπτήρια και προγραμματισμένα ραντεβού στο ΓΝΝΑΝ η κατάσταση είναι μη ελεγχόμενη λόγω της αδυναμίας επαρκών θέσεων στάθμευσης.

“Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις – διευκρίνισε – και πρέπει να γίνει σαφές, ότι ο χώρος που θα φιλοξενήσει την Λαϊκή Αγορά, θα οργανωθεί από την αρχή, για να πάψει να είναι “ξέφραγο αμπέλι” όπου οι συμμετέχοντες δεδομένης της περιορισμένης δυνατότητας ελέγχου (ένας δημοτικός αστυνομικός), τοποθετούν τους πάγκους με τα προσφερόμενα είδη όπου και όπως βολεύει”.

Προφανώς – όπως υπογράμμισε – οι αντιρρήσεις που διατυπώνονται, αναφέρονται στον συγκεκριμένο χώρο που θα παραχωρηθεί στον κάθε παραγωγό σε σχέση με ότι γινόταν μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι στο εξής, θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση και θα ακολουθήσει έγκριση λειτουργίας – στοιχείο -που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα.

Εξ άλλου σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, ο νέος χώρος προσφέρεται για την σωστή λειτουργία της, αφού διαθέτει εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο, χώρους στάθμευσης, γειτνιάζει με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, καθώς και με τον χώρο αφετηρίας της Αστικής Συγκοινωνίας.

Όσον αφορά τέλος την χρήση του χώρου της νέας Λαϊκής Αγοράς τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, διαβεβαίωσε ότι ο κοινόχρηστος χώρος θα διαμορφωθεί ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή χρήση και εξυπηρέτηση της περιοχής.

“ Θα δημιουργηθεί – όπως έκανε γνωστό – μια μικρή παιδική χαρά, ενώ θα εξεταστεί αν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης οργάνων άθλησης για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Το θέμα ωστόσο που πρωτίστως απασχολεί την δημοτική αρχή, εν όψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου που ξεκινάει με μια άλλη δυναμική από τα μέσα Ιουνίου, είναι αυτό της μεταφοράς της Λαϊκής σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ για να λειτουργήσει η πόλη σωστά”.

Από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: