Τη Δευτέρα 12/02/2024 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Σεμινάριο Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης με θέμα «Αντιμετώπιση Φυσικών Κινδύνων». Το σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, απευθυνόταν σε όλους τους εκπαιδευτικούς του και κυρίως σε εκείνους που συμμετέχουν σε ομάδες για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών.

Φορείς υλοποίησής του σεμιναρίου ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου, με εισηγητή τον Ανθυποπυραγό κ. Αφορδακό Κωνσταντίνο, καθώς και η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης, με εισηγητή τον Διασώστη κ. Κουλουγουσίδη Δημήτριο. Οι εισηγητές  ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στη σχολική μονάδα.  Συγκεκριμένα, τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν: στις ενέργειες της διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών του σχολείου για την πρόληψη και τους τρόπους αντιμετώπισης των καταστροφικών συνεπειών φυσικών φαινομένων στον χώρο του σχολείου (υλοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό, πυρκαγιά κ.ά.).

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου και την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του σχολείου μας για επιμόρφωση, τους εισηγητές κ. Αφορδακό και κ. Κουλουγουσίδη για τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos