Σφάκα, Μονοκαρά, Κοινοπόταμος
Ρούσα Χωράφια

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 για τα μέλη του και όσους θέλουν να εγγραφούν, πεζοπορία στο μικρό οροπέδιο της Μονοκαράς.

Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας στην Σφάκα δίπλα στην εθνική οδό, κι αφού διασχίσουμε το χωριό, θα ανεβούμε με μονοπάτι ως τον Προφήτη Ηλία και τον εγκαταλελειμμένο οικισμό της Καράς. Κατόπιν θα περάσουμε από αγροτικό δρόμο από τα Κελιά, τα Ρούσα Χωράφια και τέλος τη Μονοκαρά, με τις αγροικίες και τα οπωροφόρα δέντρα στα καλύτερά τους αυτήν την εποχή. Για την επιστροφή θα ακολουθήσουμε τον πόρο, που οδηγεί στο φαράγγι του Κοινοπόταμου, κάτω από πρινόδασος και θα καταλήξουμε στο παλιό νταμάρι του Μαρκάκη ανάμεσα σε Τουρλωτή και Μυρσίνη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας, θέλει μια εξοικείωση με το περπάτημα: έχει απότομη ανηφόρα στην αρχή της και κάποια σημεία είναι εκτός μονοπατιού, με ελεύθερη πορεία! Συνιστάται μακρύ παντελόνι!

Σφάκα, Μονοκαρά, Κοινοπόταμος
Μονοκαρά

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Από Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 7:30. Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα (αντίτιμο 5€ στον οδηγό του οχήματος).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 5-6 ώρες (χωρίς τις στάσεις)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 15 χλμ

Υ.Δ.: περίπου 600μ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ. 6973363701)

Περισσότερες πληροφορίες, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου: ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos