Στις 14 Ιουνίου η βράβευση για τους επιτυχόντες στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρίας

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 7μ.μ. στον Άγιο Νικόλαο στην αίθουσα «ΡΕΞ» θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διακρίθηκαν στο Νομό μας στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαθηματικών.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μανώλης Γιαννακουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα: «ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: ΠΑΡΟΝ &ΜΕΛΛΟΝ».

Διακρίθηκαν συνολικά 121 μαθητές από το νομό μας , 81 στην Πρωτοβάθμια και 40 στην Δευτεροβάθμια.

Αναλυτικά: Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» τέσσερις (4), στον «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ» 31, στον «ΠΥΘΑΓΟΡΑ» 33 και στον «ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» διακρίθηκαν 53 μαθητές.

Στόχος του Παραρτήματός μας είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών σε όλους τους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας. Γι αυτό έγινε, από πέρσι , μια προσπάθεια ξεκινώντας από την Ιεράπετρα με κάποια μαθήματα προετοιμασίας, ώστε να εξοικειωθούν οι μαθητές με το πνεύμα των διαγωνισμών. Αποφασίσαμε να δοθεί μεγαλύτερη διάσταση σους διαγωνισμούς αυτούς , που αποτελούν το πιο ισχυρό και αποτελεσματικό άνοιγμα στην τοπική κοινωνία.

Ο Συντονιστής

Χαράλαμπος Κανάκης