Συνεδρίασε η Διακομματική επιτροπή στο Δήμο Αγίου Νικολάου
από τη συνεδρίαση

Συνεδρίασε σήμερα (6/6), υπό την προεδρία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, η Διακομματική επιτροπή παρουσία εκπροσώπων κομμάτων συμμετεχόντων στις Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων, συζήτησαν για τον τρόπο χρήσης των διαφημιστικών πλαισίων, που διατίθενται για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο, τους κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, καθώς και όλες τις σχετικές διατάξεις.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω :

  1. Με ευθύνη των  κομμάτων θα κατασκευασθούν και θα τοποθετηθούν ταμπλό ή πάνελ ένα για κάθε κόμμα στα παρακάτω σημεία :  α) περιοχή Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, β) περιοχή Νοσοκομείου γ) κόμβος Κριτσάς  δ) κόμβος Ξηροκάμπου ε) γέφυρα Λατούς στ) περιοχή νέου πρακτορείου,  διαστάσεων 2Χ1.
  2. Επιτρέπεται η ανάρτηση 1 επιστύλιου μονοπανό από κάθε συνδυασμό και κόμμα στα παρακάτω σημεία : α) κόμβος Κριτσάς ,β) κόμβος  ξηροκάμπου, γ) περιοχή Νοσοκομείου, δ) περιοχή νέου πρακτορείου ε) είσοδος Μαρίνας (από Δημαρχείο μέχρι παλαιό Πρακτορείο) στ) γέφυρα Λατούς ζ) παρακαμπτήριος Ελούντας η) παραλιακός (Ακτή Κουνδούρου) διαστάσεων 2Χ1.
  3. Θα επιτρέπεται η αφισοκόλληση με τη μέθοδο της διπλής αφίσας (σάντουιτς) στις οδούς Κ. Καραμανλή (έξοδος προς Κριτσάς) και Παπανδρέου (έξοδος προς Ηράκλειο) δύο (2)  ημέρες πριν  την κεντρική ομιλία του κάθε συνδυασμού ή κόμματος στον Άγιο Νικόλαο. Την επομένη της ομιλίας οι αφίσες θα αφαιρούνται με ευθύνη των κομμάτων.

         4. Επιτρέπεται η μεγαφωνική διαφήμιση προεκλογικής ομιλίας μόνο την ημέρα της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας στην έδρα του Δήμου. Στα Δημοτικά Διαμερίσματα επιτρέπεται η χρήση μεγαφώνων στα αυτοκίνητα την προηγούμενη και την ημέρα της ομιλίας σε κατάλληλες ώρες (απαγορεύεται τις ώρες κοινής ησυχίας).

5. Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων με σπρέι ή χρώμα. Απαγορεύεται η μαζική ρίψη διαφημιστικού υλικού.

6. Στις Δημοτικές Κοινότητες και στις Τοπικές Κοινότητες επιτρέπεται η αφισοκόλληση χωρίς χημικά μέσα καθώς και η ανάρτηση  ενός (1) επιστύλιου  μονοπανό σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα.

7. Σε περίπτωση που ανακύψει οποιοδήποτε ζήτημα θα συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή για να δίνει λύση και το συντονισμό θα έχει ο Δήμαρχος.

8. Την επομένη των εκλογών τα ταμπλό θα αποσυρθούν με ευθύνη των  των κομμάτων.

9. Στην περιοχή Δημαρχείου και τη λίμνη Αγίου Νικολάου μπορεί να παραχωρηθεί χώρος διαστάσεων 2Χ2Χ2 μ2 σε κάθε συνδυασμό,για την τοποθέτηση περιπτέρου εφ όσον ζητηθεί. Στους χώρους αυτούς, δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών συσκευών.

10. Απαγορεύεται να τοποθετούνται κατασκευές, αφίσες κ.λ.π. σε 100 μέτρα απόσταση από τα εκλογικά τμήματα.

Στην Νεάπολη :

Στην κεντρική πλατεία, περιοχή Δημαρχείου, θα παραχωρηθεί χώρος διαστάσεων 2Χ2Χ2 μ2 σε κάθε συνδυασμό , κόμμα για την τοποθέτηση περιπτέρου, εφ΄ όσον ζητηθούν.  

Θα επιτρέπεται η αφισοκόλληση με τη μέθοδο της διπλής αφίσας (σάντουιτς) στις εξόδους της πόλης και περιφερειακά  πριν  την  κεντρική ομιλία του κάθε κόμματος στη Νεάπολη. Την επόμενη της ομιλίας οι αφίσες θα αφαιρούνται με ευθύνη των συνδυασμών.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ευχήθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων καλή δύναμη και κάθε επιτυχία, ενώ ζήτησε τη συνδρομή όλων, προκειμένου οι εκλογές να διεξαχθούν σε ήπιο κλίμα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι κ.κ. Μπαρμπούνης Γεώργιος (Ν.Δ), Καλλιντέρης Γεώργιος (ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ), Μπελούκας Γεώργιος (ΠΑΣΟΚ _ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ), Πάγκαλος Γεώργιος (Κ.Κ.Ε), Πεδιαδίτης Μιχάλης ( Ελλήνων Συνέλευσις).

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: