Τη παρέμβαση Περιφερειάρχη ζητά ο Νίκος Κοκκίνης κατά του παράκτιου αιολικού πάρκου
Ο Νίκος Κοκκίνης

Με δημόσια επιστολή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αγίου Νικολάου, Νίκος Κοκκίνης, ζητά από τον Περιφερειάρχη να ταχθεί υπέρ της απόρριψης της πρότασης για τη δημιουργία παράκτιου αιολικού πάρκου στον Αφορεσμένο.

Προς:

κ. Σταύρο Αρναουτάκη
Περιφερειάρχη Κρήτης
Κε Περιφερειάρχη,

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, στη συνεδρίασή του στις 13 Νοεμβρίου 2023, αρνήθηκε ομόφωνα τη χωροθέτηση θαλάσσιου αιολικού πάρκου στον κόλπο του Μιρ/λου, δίπλα στον ιστορικό χώρο της Σπιναλόγκας και συγκεκριμένα στην περιοχή -Αφορεσμένου-.

Όπως γνωρίζετε, ολόκληρη η περιοχή αυτή είναι περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και μοναδικής ομορφιάς και μια τέτοια εγκατάσταση θα επιβαρύνει και θα αλλοιώσει το περιβάλλον και συγχρόνως θα επιφέρει πλήγμα στο τουριστικό προϊόν, στον ιδιαίτερο ξενοδοχειακό πλούτο της περιοχής, στη ναυσιπλοΐα, στην αλιεία και στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θέλω να σας ζητήσω τη στήριξή σας, αλλά και την καθοριστική σας παρέμβαση – απαίτηση σε κάθε δημόσια Αρχή και Φορέα για την απόρριψη και ακύρωση της συγκεκριμένης πρότασης.

Θέλω να σας επισημάνω το γεγονός ότι, από όλη την Κρήτη μόνο στην περιοχή του κόλπου Μιρ/λου – Δήμος Αγίου Νικολάου και στο Δήμο Σητείας ζητήθηκε η χωροθέτηση αιολικών πάρκων. Γιατί άραγε;

Τέλος, εκτιμώ και σας διαβεβαιώνω ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια επιχειρηθεί, για την εγκατάσταση του θαλάσσιου πάρκου στην περιοχή.

Με εκτίμηση,

 Νικος Κοκκινης Πρ. Βουλευτής – Δημοτικός Σύμβουλος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos