Τηλεδιάσκεψη με το Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ΥΠΑΙΘ
από τη τηλεδιάσκεψη

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του Διευθυντή της ΔΔΕ Λασιθίου, κ. Αθανασίου Κατσαγκόλη, με τη συμμετοχή της κ. Παπατσίμπα Λαμπρινής, Προϊσταμένης του Αυτοτελούς Τμήματος Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων του ΥΠΑΙΘ, καθώς και εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας και 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας, που από το σχολικό έτος 2024-2025 θα λειτουργήσουν ως  Πειραματικά Σχολεία.

Η κ. Παπατσίμπα έκανε μια αναλυτική περιγραφή του νομοθετικού πλαισίου, όπως και των δυνατοτήτων που διέπουν τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων, τα οποία μέσω συνεργασιών με Τριτοβάθμια Ιδρύματα, τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην εκπαίδευση των μαθητών/μαθητριών μας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των δύο σχολικών μονάδων. Στη συνέχεια απαντήθηκαν ερωτήσεις και προβληματισμοί που υπέβαλαν οι εκπαιδευτικοί των δυο σχολικών μονάδων.

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση που ακολούθησε, τα Πειραματικά Σχολεία που για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν στο Λασίθι και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα, είναι εκπαιδευτικές δομές που αναβαθμίζουν περαιτέρω τη Δημόσια Εκπαίδευση στο Λασίθι μετά και τη δημιουργία του Πρότυπου ΕΠΑΛ Νεάπολης και των δύο Εργαστηριακών Κέντρων Νεάπολης και Ιεράπετρας. 

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων ενημερώσεων για τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων στην Ιεράπετρα, από πλευράς ΔΔΕ Λασιθίου και της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), έχει προγραμματιστεί δια ζώσης ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας, με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Π.Ε.Π.Π.Σ.) Κρήτης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.   

Εκ της Διευθύνσεως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos