Η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιεράπετρας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας υπό την επιμέλεια της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού κας Φωτεινής Περακάκη ήταν γεμάτη όχι μόνο από κόσμο αλλά και από αισθήματα χαράς και συγκίνησης.

Μα πάνω από όλα «πλημμυρισμένη» με μηνύματα για την ανάγκη αναγνώρισης της αξίας των πολλαπλών ρόλων της Γυναίκας στη σημερινή κοινωνία, ως μάνα, σύζυγο, γιαγιά, αδερφή, κόρη, εργαζόμενη, νοικοκυρά και κυρίως ως Άνθρωπο. «Πλούσια» όμως και σε μηνύματα για τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό, την υγεία, την κοινωνική προσφορά, την ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Τη γυναίκα πρέπει να την τιμούμε και να τη σεβόμαστε όχι μόνο σήμερα που είναι η Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, αλλά κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό” τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν, η κα. Μαίρη Περαντώνη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής για την αδιάλειπτη προσφορά της στην εκπαίδευση και στην κοινωνία της Ιεράπετρας, η κα. Φωτεινή Παπαδάκη – Σαράτση για την πολύτιμη και μακροχρόνια προσφορά της στον αθλητισμό, στον εθελοντισμό και στην κοινωνία της Ιεράπετρας και η κα. Μαρία Ψαρομιχαλάκη ιατρός αναισθησιολόγος για την αδιάλειπτη προσφορά της στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, οι οποίες εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους ως αναγνώριση της προσφοράς τους. Η κα Ψαρομιχαλάκη τιμήθηκε και από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο π. Εμμ Μολυμπάκης μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλου. Το επίκαιρο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη μετέφερε ο κ. Μιχελάρος Δημήτρης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη μικτή χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας υπό τη διεύθυνση της Ελένης Διακάκη, συνοδεία πιάνου από τη Στέλλα Μαστοράκη και φλάουτου από την Άρτεμις Χαραλαμπάκη. Παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό με τα τιμώμενα πρόσωπα. Επίσης προβλήθηκαν φωτογραφίες – πορτρέτα από το τμήμα φωτογραφίας του Δήμου Ιεράπετρας. Το φουαγιέ της αίθουσας ομόρφυναν έργα μαθητών του ΚΔΑΠ και του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ιεράπετρας.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τζουμάκας, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κουγιουμουτζάκης και Μάνος Τζώρτζης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρίνα Αχλάτη, Άννα Αϊβαλιώτη, Κική Δασενάκη και ο Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η Γ.Γ. του Δήμου κα. Μαρία Φραντζεσκάκη, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας του Δ.Σ. Εμμ. Ζερβάκης, πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κ.α..

από τον δήμο Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos