Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και την διασωστική ομάδα της ΕΔΕΑΚ, για ένα 47χρονο πολυτραυματία στην περιοχή του ‘’Κατελιόνα’’ Ζήρου Σητείας, σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου.

Ο 47χρονος μετέβη μόνος του με τα πόδια πέντε χιλιόμετρα περίπου από το χωριό Ζήρος, στην περιοχή “Κατελιόνας” για να μαζέψει αγριαγκινάρες, σε απόμερο “πάτημα”.

Το αποτέλεσμα ήταν να γλιστρήσει και να πέσει σε βραχώδη σημείο από ύψος 5 μέτρων και να τραυματιστεί στο πόδι, στο χέρι και το κεφάλι.

Για καλή τύχη διατήρησε τις αισθήσεις του και κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο που είχε σήμα, φιλικό του πρόσωπο σε βοήθεια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις ομάδες διάσωσης που κατάφεραν σύμφωνα με τις υποδείξεις ενός φιλικό του προσώπου, να τον προσεγγίσουν σε λιγότερο από 1-1/2 ώρα και να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Να τονίσουμε ότι ο 47χρονος ήταν σε στάδιο υποθερμίας , ενώ οι καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν τη διάσωση λόγω το κρύου και του δυνατού ανέμου που επικρατούσε στην περιοχή.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε πάνω σε ειδικό φορείο έως ένα σημείο και από εκεί με διασωστικό όχημα μέχρι το ασθενοφόρο που περίμενε στο χωριό για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στον Νοσοκομείο Σητείας.

ΕΔΕΑΚ Γιάννης Δασκαλάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos