Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας επισκέφτηκε το Κεντρί, το χωριό των Σταμνάδων.

Η εξωτερική δραστηριότητα αποτελεί μέρος του διαθεματικού σχεδίου δράσης «Γνωριμία και επαφή με τα χωριά του δήμου και ανίχνευση των δυνατοτήτων πρόσβασης, μετακίνησης και επικοινωνίας των κατοίκων εντός του χωριού αλλά και με την πόλη», σχέδιο δράσης που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά και είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ECOMOBILITY.

Ο Κος Μανώλης Μακράκης, πρόεδρος του συλλόγου και δύο μέλη του, οι κυρίες Κοκολάκη Μαρία και Κοντοπόδη Πόπη, μας υποδέχτηκαν ζεστά, εκπαιδευόμενους και καθηγητές, στον χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το παρελθόν και το παρόν του χωριού και για θέματα προσβασιμότητας και κινητικότητας και μετακίνησης από και προς την Ιεράπετρα. Η συνάντηση τελείωσε με ξενάγηση στο εργαστήριο αγγειοπλαστικής που λειτουργεί στον διπλανό χώρο.

Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Μορφωτικό Σύλλογο Κεντριού για την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφτούμε το χωριό τους και να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία και τη σύγχρονη εικόνα του.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια και ο σύλλογος Διδασκόντων του ΣΔΕ Ιεράπετρας