…παρέα με τον Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου.

Όποιο μέλος μας επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια απ’ τις πεζοπορίες, πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσει με την αρχηγό, γιατί δεν είναι όλες οι διαδρομές κυκλικές και γιατί η εκκίνηση δεν θα είναι από Άγιο Νικόλαο! Το πρόγραμμα είναι το παρακάτω:

Σάββατο 16-03-24: ΣΦΑΚΑ – ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΝΟΚΑΡΑΣ – ΤΟΥΡΛΩΤΗ

Ξεκινάμε από το χωριό της Σφάκας πάνω στον ΒΟΑΚ, διασχίζουμε το χωριό και ακολουθούμε πορεία από παλιά μονοπάτια και καλντερίμια ως την εκκλησίτσα του Προφήτη Ηλία. Κατόπιν από αγροτικό δρόμο συνεχίζουμε ως τον οικισμό της Μονοκαράς στους πρόποδες των δυτικών Σητειακών βουνών κι έπειτα κατηφορίζουμε από μονοπάτια και αγροτικούς δρόμους ως το χωριό της Τουρλωτής έχοντας ωραία θέα στις βόρειες ακτές και το Μόχλος.

Διαδρομή μη κυκλική μέτριας δυσκολίας, 16 χιλιόμετρα περίπου, 5-6 ώρες, υψομετρική διαφορά 550 μέτρα.

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΦΑΚΑ: 10.00

Κυριακή της Αποκριάς 17-03-24: ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟ (ΣΗΤΕΙΑΣ) – ΚΥΜΟΥΡΓΙΩΤΗΣ – ΑΧΛΑΔΙΑ – ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ

Ξεκινάμε δίπλα από το χωριό Πισκοκέφαλο Σητείας, διασχίζουμε από χωματόδρομο την κοιλάδα του Σκλαβεδιάκου και σταματάμε στον γραφικό οικισμό Κυμουργιώτη και στην κοντινή πηγή Λαψανάρι. Κατόπιν ανηφορίζουμε ακολουθώντας μονοπάτι ανάμεσα από ερείπια νερόμυλων και αγροικίες ως το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας κι έπειτα από χωματόδρομο ως το χωριό Αχλάδια. Απ’ εκεί περνώντας από τον θολωτό τάφο της ύστερης μινωικής εποχής θα φτάσουμε πίσω στην αφετηρία.

Διαδρομή εύκολη και κυκλική ιδανική, για να προλάβουμε στη συνέχεια τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Γύρω στα 12 χιλιόμετρα, 5 ώρες,

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΙΣΚΟΚΕΦΑΛΟ ΣΗΤΕΙΑΣ: 9.30

Καθαρή Δευτέρα 18-03-24: ΜΥΡΣΙΝΗ – ΠΥΡΓΟΣ ΚΟΡΝΑΡΩΝ –ΤΟΥΡΛΩΤΗ

Ξεκινάμε κάνοντας μια βόλτα στο χωριό της Μυρσίνης, που αποτελεί μπαλκόνι στις βόρειες ακτές και το Μόχλος κι έπειτα κατηφορίζουμε από αγροτικό δρόμο, περνάμε δίπλα από τον εντυπωσιακό βράχο, Κάστελλα, που οριοθετεί την περιοχή και σταματάμε στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου με τον ενετικό πύργο. Συνεχίζουμε περνώντας από γραφικά ξωκλήσια με θέα στις ακτές και κατόπιν από παλιά μονοπάτια ανεβαίνουμε ως την Τουρλωτή, όπου θα γιορτάσουμε τα κούλουμα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Διαδρομή εύκολη και πολύ όμορφη, αλλά μη κυκλική από χωματόδρομους και μονοπάτια, γύρω στα 12 χιλιόμετρα, 4 ώρες.

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΥΡΣΙΝΗ: 10.00

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701)

Περισσότερες πληροφορίες από προηγούμενες παραπλήσιες εξορμήσεις του Συλλόγου στην περιοχή στο blog του Συλλόγου: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos