Ζήρος, Σκαλιά, Ζάκρος, φαράγγι Νεκρών, κάτω Ζάκρος
από παλαιότερη πεζοπορία στη περιοχή

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Λασιθίου και το Γεωπάρκο Σητείας διοργανώνει πεζοπορία στην ανατολική πλευρά του νομού μας.

Θα ξεκινήσουμε το γραφικό χωριό Ζήρος (590μ) ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4, συνδυάζοντας τις γεωδιαδρομές 8, 9 και 10 του Γεωπάρκου Σητείας. Θα περάσουμε από το μετόχι της Κάνεβας, από τον εγκαταλελειμμένο πέτρινο οικισμό, Σκαλιά, με την πηγή και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, θα διασχίσουμε το οροπέδιο του Μαύρου Κάμπου και κατηφορίζοντας από μονοπάτια στις πλαγιές των ορεινών όγκων της περιοχής με την ωραία θέα, θα καταλήξουμε στο πολύ όμορφο χωριό της Ζάκρου με τις περίφημες πηγές του, όπου θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο για περιήγηση.

Από εκεί θα διασχίσουμε το Φαράγγι των Νεκρών με την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα και την σπουδαία αρχαιολογική σημασία του και θα καταλήξουμε στην Κάτω Ζάκρο, παραθαλάσσιο οικισμό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Για όσους δεν θέλουν να κάνουν όλη τη διαδρομή, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν το πρώτο ή το δεύτερο μέρος της κι έπειτα να επιβιβαστούν στο λεωφορείο.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: περίπου 16 χιλιόμετρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 7 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 07:00.  Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο. Εισιτήριο περίπου 15€. Θέσεις περιορισμένες. Δήλωση συμμετοχής ως το βράδυ της Παρασκευής.

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βαγγέλης Περάκης, Γεωπάρκο Σητείας (τηλ. 697 321 1051)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576) – Γιάννης Πάγκαλος (2841028173, ώρες καταστημάτων)

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου: ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos