Προεδρείο

Από τη Γενική Συνέλευση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 14η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, τη Κυριακή (29/6) στον κινηματογράφο Αστόρια στο Ηράκλειο όπου εγκρίθηκαν όλες οι εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Κατά την συνέλευση παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία για το έτος 2007, και εγκρίθηκε, ο προϋπολογισμός του 2008.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Γιάννης Λεμπιδάκης αναφέρθηκε στην κερδοφορία της Τράπεζας η οποία έφτασε τα 30 εκ. ευρώ το 2007, παρουσιάζοντας αύξηση 36%, στην απόδοση μέσων ιδίων κεφαλαίων που έφτασε το 20,2%, στην επιτυχία της αύξησης του Συνεταιριστικού Κεφαλαίου με την άντληση 54 εκ. ευρώ, καθώς και στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με τη λήψη μακροχρόνιου επενδυτικού δανείου 25 εκ. ευρώ για το 2007 και 100 εκ. ευρώ για το 2008.
Επεσήμανε ότι η Παγκρήτια είναι πρώτη τράπεζα στην Κρήτη στις καταθέσεις με μερίδιο αγοράς 16% (με αντίστοιχο ποσοστό στο Νομό Ηρακλείου 22%), κατέχοντας παράλληλα την πρώτη θέση στην προτίμηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο νησί.
Αναφορά έγινε στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του πενταμήνου του τρέχοντος έτους, με τα κέρδη να είναι αυξημένα κατά 26% τις καταθέσεις κατά 29,5% και τις χορηγήσεις κατά 35,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Αναφορά επίσης έγινε στους επιχειρησιακούς στόχους της Τράπεζας για τα προσεχή χρόνια με έμφαση στην προσπάθεια πλήρους εναρμόνισης με το νέο κανονιστικό πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην αναβάθμιση της οργανωτικής δομής και των πληροφοριακών συστημάτων, στη βελτίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού, στα χαμηλά λειτουργικά κόστη και στην παροχή ολοκληρωμένων και σύγχρονων τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Κλείνοντας ο κ. Λεμπιδάκης επεσήμανε ότι στρατηγικός στόχος της Τράπεζας είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων και του δικτύου της Τράπεζας τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και η διεύρυνση των συνεργασιών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με Συνεταιριστικούς φορείς του χρηματοπιστωτικού τομέα των χωρών της Ευρώπης.

Από τη Παγκρήτια Τράπεζα

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: