Άνθρακες ο Θησαυρός!! Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου
από παλαιότερη κινητοποίηση

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποδείχτηκαν “άνθρακες ο θησαυρός“!! Οι προσδοκίες που είχαμε δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα, μετά τις δεσμεύσεις του ιδίου του Πρωθυπουργού στη Ρόδο, ότι τα δίκαια αιτήματα που κατατέθηκαν από τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης θα εισακούονταν, δυστυχώς κατέρρευσαν!

Και αυτό γιατί, και αυτά τα λίγα μέτρα που εξαγγέλθηκαν δεν δίνουν στους εργαζόμενους τίποτα περισσότερο από αυτά που ήδη γνωρίζαμε εδώ και αρκετό καιρό!

  • Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για την αδικία που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς που είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης και σε αυτούς που δεν είχαν.
  • Δεν διορθώθηκε η αδικία για τις 80 ημέρες επιδότησης ανεργίας (τρεις μήνες και πέντε ημέρες) αφού αρκετοί εργαζόμενοι είχαν συμπληρώσει περισσότερες ημέρες εξαιτίας του γεγονότος ότι δούλεψαν τέσσερις και πέντε μήνες και στην ουσία τιμωρούνται για αυτό.
  • Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τους εργαζόμενους που δεν θα συμπληρώσουν τα 50 ένσημα.
  • Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τη διάρκεια επιδότησης ανεργίας, που σύμφωνα με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, θα ήταν μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.
  • Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τους εργαζόμενους που δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά.
  • Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τους νέους ασφαλισμένους οι οποίοι πέρσι δεν κατάφεραν να πάρουν ανεργία.
  • Πουθενά δεν γίνεται αναφορά για τους μακροχρόνια ανέργους. Αντ’ αυτού, με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού δημιουργούνται μεγάλα κενά και αποκλείονται αρκετές κατηγορίες εργαζομένων.
  • Όσον αφορά τη μείωση των εισφορών για το 2021, από το 39,7% στο 36,7%, το μόνο που θα επιφέρει η μείωση αυτή, είναι ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα συνοδεύεται με μειώσεις συντάξεων και στερήσεις παροχών στους εργαζόμενους. Στην ουσία η περαιτέρω μείωση των εισφορών κατά τρεις (3) επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες το 2021, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, σε αυτό το οικονομικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα, αφού θα στερήσει από τον ΕΦΚΑ σε ετήσια βάση 1 δις €! Η Κυβέρνηση οφείλει να ΜΗΝ προβεί στην περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών!! Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να νομοθετήσει ότι οι απώλειες θα αναπληρωθούν ΠΛΗΡΩΣ από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού!!

Κύριε Πρωθυπουργέ, τις προσδοκίες για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως ο ίδιος είχατε πει, τις δημιουργήσατε εσείς κατά την επίσκεψή σας στη Ρόδο και όταν παραλάβατε τα αιτήματα των Εργατικών Κέντρων Ρόδου και Κρήτης!! Πιστέψαμε, και δεν είχαμε λόγο να μην το κάνουμε, ότι οι δεσμεύσεις σας θα γίνονταν πράξη!!

Δυστυχώς το μόνο που εισπράξαμε είναι απογοήτευση!! Κύριε Πρωθυπουργέ, όπως σας είχαμε τονίσει, η υλοποίηση των αιτημάτων ήταν για εμάς ανάσα ζωής!! Δεν ζητήσαμε κάτι για να γίνουμε πλούσιοι!! Ζητήσαμε να έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας!!

Η μη υλοποίηση των αιτημάτων μας, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωση μας!!

Δυστυχώς κ. Πρωθυπουργέ , όπως λέει και ο λαός μας, θα ζείτε εσείς για να μας θυμάστε ….. Ο μονός τρόπος να ζήσουμε και εμείς είναι ο αγώνας!! Ένας αγώνας που θα γίνει για την επιβίωση μας!! Δεν θα παραδώσουμε αμαχητί τα όπλα!! Θα παλέψουμε μέχρι τέλους!! Αυτήν την υπόσχεση δίνουμε εμείς στους συναδέλφους μας και η διάφορα μας είναι ότι εμείς θα την τηρήσουμε!!!!! Ραντεβού στους δρόμους!!!!! Κανένας εργαζόμενος μόνος του!!!!!! Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα!!!!

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ πρόεδρος Μανώλης Πεπόνης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ πρόεδρος Μανώλης Βοργιάς

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ πρόεδρος Λιολάκης Γεώργιος

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ πρόεδρο Μανωλικάκης Γιάννης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ πρόεδρος Εγγλέζος Παναγιώτης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos