έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και την απασχόληση
ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα, για να ενισχυθεί το εισόδημα των εποχιακά εργαζόμενων

Με επιστολή τους προς τον Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων Γιάννης Βρούτση και τους Βουλευτές Δωδεκανήσου & Κρήτης, τα εργατικά κέντρα Κρήτης και Ρόδου εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον τουρισμό:

 Κύριε Υπουργέ,

  Τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα  Κρήτης και Ρόδου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και την απασχόληση, από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ιδιαίτερα ανησυχούμε για τις περιοχές μας, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό.

  Ήδη με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε, αρκετά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν τις καθορισμένες ημερομηνίες, σε πολλές δε περιπτώσεις είναι άγνωστο πότε και αν ξεκινήσουν για τη νέα τουριστική περίοδο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα με τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο και κατ’ επέκταση στους υπόλοιπους κλάδους του ιδιωτικού τομέα.

  Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα, για να ενισχυθεί το εισόδημα των εποχιακά εργαζόμενων, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο και αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά στις περιοχές μας. 

  Συγκεκριμένα ζητούμε:

  1. Να δοθεί παράταση στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, το οποίο να ανέλθει στο ποσό των 718 €, όπως ζητά και η Γ.Σ.Ε.Ε για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.
  2. Να μειωθούν οι προϋποθέσεις για τη χορήγησή του σε όσους εργαζόμενους θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις, που θα πληγούν και δεν θα έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα .

 Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ανακουφιστούν άμεσα οι εργαζόμενοι και να αισθανθούν ότι η πολιτεία είναι δίπλα τους και τους στηρίζει.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

                                                             Με εκτίμηση

                                      ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου   Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου 

 Πρόεδρος

            Μανόλης Πεπόνης                            Στέλιος Βοργιάς                           Γιώργος Λολάκης     

                          Εργατικό Κέντρο  Χανίων                   Εργατικό Κέντρο Ρόδου

                                 Ο Πρόεδρος                                           Ο Πρόεδρος

                          Μανωλικάκης Γιάννης                           Παναγιώτης Εγγλέζος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos