έργο της προσαγωγούς διώρυγας Μύρτους - φράγματος Μπραμιανών, καταστροφική καθυστέρηση
το φράγμα Μπραμιανών με λίγο νερό …..

Ερώτηση προς Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, κατέθεσε ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης με θέμα:

καταστροφική καθυστέρηση στο εγγειοβελτιωτικό έργο της προσαγωγούς διώρυγας Μύρτους – φράγματος Μπραμιανών

Κύριε Υπουργέ,

Ζήτημα μείζονος σημασίας αποτελεί για την περιοχή της Ιεράπετρας η υλοποίηση του εγγειοβελτιωτικού έργου της προσαγωγούς διώρυγας Μυρτούς-Φράγματος Μπραμιανών, καθώς η κατασκευή της θα ευεργετήσει την αγροτική και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής που στηρίζεται στο νερό.

Η καθυστέρηση της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, κινδυνεύει να καταδικάσει στην ερήμωση μια ευρύτερη περιοχή 15.000 στρεμμάτων θερμοκηπίων και 700.000 δέντρων που αρδεύονται από το συγκεκριμένο δίκτυο.

Με δεδομένο ότι εγκρίθηκαν οι υδραυλικές μελέτες, οι μελέτες οικονομικής σκοπιμότητας, η μελέτη κτηματογράφησης, τα τεύχη δημοπράτησης καθώς και η Μελέτη  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή του έργου για τον ταμιευτήρα Μπραμιανού, ποιος είναι ο λόγος της απαράδεκτης καθυστέρησης της υλοποίησης του έργου;

Κύριε Υπουργέ,

Η τοπική κοινωνία, οι αιρετοί άρχοντες, οι δημοτικές παρατάξεις, οι φορείς της περιοχής,  κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την απαράδεκτη καθυστέρηση που ακολουθείτε τόσο εσείς όσο και οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε σχέση με τα έργα ανάπτυξης  του Νομού Λασιθίου γεγονός που μπορεί να εκληφθεί και ως πρακτική απαξίωσης σε βάρος των κατοίκων του Νομού Λασιθίου. Με την επιλογή σας να αρνείστε να απαντήσετε επί της ουσίας στα καίρια ζητήματα που σας έχουν τεθεί αλλά και με την άρνηση σας να δεσμευτείτε για το οτιδήποτε στο αναπτυξιακό συνέδριο που συμμετείχατε, καταδικάζετε την τοπική οικονομία σε περαιτέρω συρρίκνωση και μαρασμό.

Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και η αποτυχημένη προσπάθεια χάραξης και υλοποίησης αποτελεσματικής πολιτικής, καθιστά τραγελαφική την όλη κατάσταση, πλήττοντας την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την συνολικότερη περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου μας, που στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης από την κυβέρνηση.

Ερωτάται ο Υπουργός:

  1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσετε ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του εγγειοβελτιωτικού έργου της προσαγωγούς διώρυγας Μυρτούς-Φράγματος Μπραμιανών;
  2. Οι πόροι του έργου έχουν εξευρεθεί και αν ναι από ποιο πρόγραμμα προέρχονται;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Πλακιωτάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos