Αγιασμός των υδάτων στον Δήμο Βιάννου
στη παραλία της Άρβης

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, με την παρουσία  εκατοντάδων πιστών και με  εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στο Δήμο Βιάννου.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε ο Αγιασμός των υδάτων σε όλες τις παραλίες και τα Λιμάνια του Δήμου. Έτσι κατά σειρά τελέσθηκαν αγιασμοί των υδάτων στη παραλία του  Κερατόκαμπου, στον Λιμάνι της Άρβης στις  παραλίες  της Ψαρής Φοράδας  στα Τέρτσα, ενώ  ολοκληρώθηκαν στο Λιμάνι του Καστρίου όπου τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.

Αγιασμός των υδάτων στον Δήμο Βιάννου
οι χειμερινοί κολυμβητές έτοιμοι για το σταυρό

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο ΔήμαρχοςΒιαννου Παύλος Μπαριτάκης ο Βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι  της Αστυνομίας του Λιμενικού Σώματος  και των φορέων της περιοχής.

Μετά το πέρας του Αγιασμού  οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των κατά τόπους περιοχών,έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη τους πίτα και προσέφεραν κέρασμα σε όλους όσους  παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις για τον αγιασμό των υδάτων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos