ο Σπύρος Δανέλλης στη Βουλή
ο Σπύρος Δανέλλης στη Βουλή

Σειρά αναφορών, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν:

  1. Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, διαβιβάζοντας το από 25/01/2016 ψήφισμα – διαμαρτυρία των αμπελοπαραγωγών, σχετικά με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έχει επιβληθεί στο κρασί ανά λίτρο, (σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.4346/2015 Φ.Ε.Κ 152 τεύχος Α΄/20-11-2015), και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει μέχρι σήμερα στον εν λόγω κλάδο. Τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα της εφαρμογής της επίμαχης ρύθμισης, είδη αποτυπώνονται αφού:
  • Εκατοντάδες οινοποιεία εξαναγκάστηκαν να διακόψουν τις πωλήσεις τους και κάθε εμπορική δραστηριότητα.
  • Εξαγωγικές συμφωνίες ανεστάλησαν και σε πολλές περιπτώσεις ματαιώθηκαν.
  • Ζητήθηκε προκαταβολή φόρου σε περίοδο απόλυτης έλλειψης ρευστότητας και μηδενικού δανεισμού, ενώ τέθηκε και θέμα επιβολής Ε.Φ.Κ στις εξαγωγές.

Δυστυχώς, λόγω της εφαρμογής του ανωτέρω μέτρου νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες και άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν και να προσφέρουν στην πρωτογενή παραγωγή αποτρέπονται. Τα διλημματικά μέτρα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση στην κοινωνία, για την επίτευξη των στόχων της, και την εναρμόνιση των υποσχέσεων της, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λυθούν με την οικονομική εξόντωση και την διάλυση κλάδων που ανήκουν στην πρωτογενή και παραγωγική οικονομία.

Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με την απομάκρυνση του ενός και μοναδικού Ασθενοφόρου Οχήματος που διαθέτει η εν λόγω Υπηρεσία, στο νησί της Κρήτης  με αριθμό Π.Σ. 3801. Η Αναφορά έγινε σε συνέχεια της από 21/01/2016 επιστολής της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, ύστερα από την με αριθμό 3853 Φ.554.1/20-01-2016 Διαταγή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Π.Σ), για την απομάκρυνση του ανωτέρω Ασθενοφόρου από το νησί της Κρήτης και την διάθεση του στην 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα. Η απόφαση αυτή του Α.Π.Σ αποτελεί συνέχεια άλλων αποφάσεων, που μέχρι σήμερα και σε διάστημα δύο (2) ετών έχουν απομακρύνει από το νησί της Κρήτης δέκα τέσσερα (14) στο σύνολο Πυροσβεστικά Οχήματα, αποδυναμώνοντας και κατ’ ουσία διαλύοντας το Πυροσβεστικό Σώμα της Περιφέρειας Κρήτης, αφήνοντας τους κατοίκους του νησιού, τους επισκέπτες – τουρίστες, αλλά και τους Πυροσβέστες, στο έλεος των καιρικών συνθηκών, των επίδοξων εμπρηστών, αλλά και των επιτήδειων εκμεταλλευτών της αγροτικής και δασικής γης, ιδιαίτερα σε μία χρονική περίοδο όπου η καλοκαιρινή δύσκολή και επικίνδυνη εποχή  είναι προ των πυλών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: