Γιώργος Ζερβάκης Συνεχίζεται η ανταλλαγή απόψεων δια επιστολών, για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου. Αυτή τη φορά, απαντά στον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λασιθίου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Ζερβάκης.

Ο πρόεδρος του Ν.Σ. κος Πατεράκης επ΄ ευκαιρία της παραιτησής μου από πρόεδρος της επιτροπής ενέργειας και φυσικών πόρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του, θυμήθηκε ότι αυτή δε συστάθηκε και δε λειτούργησε ποτέ και με εγκαλεί για τούτο ως υπεύθυνο προσπαθώντας να αποφύγει τα ουσιώδη που είναι τα εξης.

Μία επιτροπή έχει νόημα να συστήνεται και να λειτουργεί τότε μόνο όταν το Ν.Σ. λειτουργεί παραγωγικά και λαμβάνει κορυφαίες πρωτοβουλίες αναπτυξιακού χαρακτήρα για το Νομό.

Στα δύο χρόνια λειτουργίας του Ν.Σ. ο κος Πρόεδρος ποτέ δεν έφερε ένα θέμα ουσίας για εκτενή συζήτηση και λήψη πρωτοβουλιών και το χειρότερο ποτέ δεν έφερε τα γραπτά και προφορικά αιτήματα του Λάσιον Κοινόν και τις προτάσεις για ανάληψη εγκαίρως πρωτοβουλιών στα μείζονα θέματα (ενεργειακό , Λατομεία , ΒΟΑΚ , Αποσελέμης , Εφετείο κ.τ.λ.), πολλές από τις οποίες εγώ ο ίδιος έχω διατυπώσει. Ασκεί μια συνεχώς απαξιωτική πολιτική και υποβιβάζει τις λειτουργίες του Ν.Σ. σε ασκήσεις ναυτοπροσκόπων με ανάταση χειρός χωρίς να δίδει το λόγο και να διευκολύνει τη συζήτηση επί της ουσίας.

Ένας πρόεδρος που φτύνει στη κυριολεξία την απορριπτική πρόταση της επιτροπής περιβάλλοντος για τη Μ.Π.Ε του ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο δηλαδή για το κορυφαίο θέμα της ενέργειας και πρωτοστατεί το Φλεβάρη του 2004 στην υπερψήφιση της μελέτης γιγάντωσης του ΑΗΣ χωρίς καμία αναστολή, τί τη θέλει την Επιτροπή Ενέργειας και Φυσικών Πόρων; Δεν τη θέλει , δεν αποτελεί κενό γι΄ αυτόν, δεν με ενόχλησε ποτέ, δεν είχε άλλωστε και νόημα αφού δεν έβαζε θέματα και στόχους στο Ν.Σ. και ίσως γι΄ αυτό έπρεπε να είχα παραιτηθεί προ πολλού για να μη του δώσω σήμερα το δικαίωμα να με επιτιμά εκ του ασφαλούς.

Διανύοντας σήμερα το 3ο έτος θητείας του Ν.Σ. είμαι απόλυτα πεπεισμένος από τις εξελίξεις, ότι για να αρχίσει η παραγωγή έργου θα πρέπει να αναμένουμε να εξαντληθεί και το 4ο, έως ότου εκλεγεί νέο Ν.Σ. Για να λάβει ο κάθε αναγνώστης μια γεύση για τα ενδιαφέροντα του κου Πατεράκη , καταγγέλλω δημόσια την άρνησή του να φέρει προς συζήτηση τη πρότασή μου που υποβλήθηκε εγγράφως τη παραμονή της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στις 4/6/04 να αναληφθεί πρωτοβουλία πίεσης της ΔΕΗ για την υλοποίηση των περιβαλλοντικών όρων με πρώτο την άμεση αναδάσωση των 1300 στρεμμάτων κοινοτικής έκτασης γύρω από το εργοστάσιο.

Καταγγέλλω επίσης δημόσια την παράληψή του… να συμπεριλάβει στις πρόσφατες συνεδριάσεις την επίκαιρη απόφαη του Δήμου Λεύκης για το ίδιο θέμα που αποτελεί και αίτημα της Δασικής Υπηρεσίας. Από εκεί και πέρα τι να περιμένει κανείς………

Γιώργος Ζερβάκης

Νομαρχιακός σύμβουλος

« Λασίου Κοινού »

Print Friendly, PDF & Email

Από manos