ΔιαδήλωσηΜία διαδήλωση ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (11.1) στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Αφορμή για τη συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων στάθηκε η δολοφονία του 17 χρόνου Έντισον Γιαχάι, αλβανικής καταγωγής, ξημερώματα  Πρωτοχρονιάς.  Έλληνες και μετανάστες – όχι μόνο Αλβανοί– ενώθηκαν σε μια κοινή πορεία κατά του πιο σημαντικού κοινωνικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες.
Η διαδήλωση έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες με συνεχή βροχή και κρύο, με την αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της αλλά και τους συμμετέχοντες να δίνουν ένα ηχηρό παρόν.
 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αλβανών Μεταναστών Ρούντι Μεζίνι, που συμμετείχε και αυτός στην πορεία δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι γεγονότα σαν αυτά της Πρωτοχρονιάς μπορούν να χαλάσουν τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών».
 
Ενώ ο πατέρας του 17χρονου Έντισον Γιαχάι ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πολυετούς παραμονής του στην Ελλάδα ποτέ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα συμβίωσης με τους Έληνες.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos