ΒΟΑΚ, άντε πάλι εκτροπή στη παλαιά εθνική οδό
η στενοκοπιά, θα χειροτερέψει ……

Και πάλι άλλη μια φορά, όσοι πάνε κι έρχονται στο Ηράκλειο, θα κινούνται μέσω της παλαιάς Εθνικής οδού, με άγνωστο ορίζοντα παράδοσης του δρόμου στη κυκλοφορία. Ο ΟΑΚ αρκείται στην ανακοίνωση της εκτροπής, χωρίς ποτέ να δίδει κάποιο χρονοδιάγραμμα ……

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι:

Από την Δευτέρα 20-11-2017 και ώρα 8:00 π.μ., θα ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης της εργοταξιακής σήμανσης για την εκτροπή της κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ στην Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) που έχει εγκριθεί με βάση την με αρ.πρωτ. 2501/1/263-λστ’/16-11-2017 απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και συγκεκριμένα:

 1. Για το ρεύμα κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Αγ. Νικόλαο.
  • Η εκτροπή θα πραγματοποιείται δια μέσω του νότιου κλάδου του Α/Κ Γουρνών και έπειτα στην Π.Ε.Ο.(Ε 90).
  • Στην συνέχεια τα οχήματα θα κινούνται ανατολικά κατά μήκος της Π.Ε.Ο. (Ε 90) και στον υφιστάμενο Ι/Κ της Π.Ε.Ο. προς Καστέλι –Λ. Χερσονήσου (οικισμός Αγ. Ιωάννης), τα οχήματα θα κινούνται νότια μέσω της Ε.Ο. Ε92 προς τον Α/Κ Καστελίου του Β.Ο.Α.Κ.
  • Ακολούθως επί της οδού Καστελίου – Χερσονήσου στην περιοχή του Α/Κ Καστελίου και συγκεκριμένα στον βόρειο κυκλικό Ισόπεδο Κόμβο, η κυκλοφορία θα διενεργείται  προς Αγ. Νικόλαο και προς Καστέλι.
  • Τα οχήματα προς Αγ. Νικόλαο θα κινούνται επί της υφιστάμενης βόρειας ράμπας του Α/Κ και στην συνέχεια θα εισέρχονται στον Β.Ο.Α.Κ.(Α 90).
 2. Για το ρεύμα κυκλοφορίας από Αγ. Νικόλαο προς Ηράκλειο.
  • Η εκτροπή της κυκλοφορίας από τον Β.Ο.Α.Κ. (Α 90) θα πραγματοποιείται δια μέσου της υφιστάμενης ράμπας του Α/Κ Καστελίου στον κυκλικό κόμβο επί της Παλαιάς Εθνικής οδού Καστελίου – Χερσονήσου (Ε 92) βόρεια του υφιστάμενου κόμβου.
  • Ο κυκλικός κόμβος θα διανέμει την κυκλοφορία προς Καστέλι και προς Ηράκλειο – Χερσόνησο.
  • Τα οχήματα προς Ηράκλειο θα κινούνται βόρεια επί της ΠΕΟ Καστελίου – Χερσονήσου (Ε 92) και δια μέσω του ισόπεδου κόμβου στη θέση Αγ. Ιωάννης στην (ΠΕΟ) Ε 92 Χερσόνησος – Ηράκλειο θα κινούνται δυτικά και θα εισέρχονται στον Β.Ο.Α.Κ.(Α 90) δια μέσου της βορειοδυτικής ράμπας του Α/Κ Γουρνών.

Για την Διεύθυνση  Συγκοινωνιακών Έργων  του ΟΑΚ

Γεώργιος Αγαπάκης

Τοπ/φος Μηχανικός με Α’β

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: