ΒΟΑΚ και έργα ανάπτυξης της Κρήτης στον Πρωθυπουργό από τον Περιφερειάρχη
συνάντηση των Περιφερειαρχών, παρόντων υπουργών, γενικών γραμματέων, στο Μέγαρο Μαξίμου

Το μείζον θέμα του ΒΟΑΚ,το Αεροδρόμιο και όλα τα μεγάλα έργα υποδομής και ανάπτυξης της Κρήτης, έθεσε σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην συνάντηση των Περιφερειαρχών, παρόντων υπουργών ,γενικών γραμματέων, στο Μέγαρο Μαξίμου παράλληλα με τα τοπικά θέματα, έθεσε θεσμικά ζητήματα, όπως της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων και να υπάρξει, όπως είπε, η Περιφερειακή διακυβέρνηση.

Ο κ Αρναουτάκης σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην συνάντηση λέγοντας: «Η δέσμευση που είχε ο Πρωθυπουργός απέναντί μας, είναι, ότι, θα γίνεται κάθε δύο μήνες στο Μαξίμου ένα συμβούλιο με τους συναρμόδιους Υπουργούς με τους Περιφερειάρχες και αυτό  ξεκίνησε από σήμερα. Ο κάθε Περιφερειάρχης έθεσε  όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο θεσμικά όσο και αναπτυξιακά την Περιφέρεια του . Παράλληλα θα γίνουν και συναντήσεις επιμέρους με τους Υπουργούς για να δούμε τα θέματα πώς μπορούμε να τα προχωρήσουμε.»

Ο κ. Αρναουτάκης, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του στον Πρωθυπουργό για τα ζητήματα της Κρήτης, δήλωσε:

«Τα βασικά θέματα που έθεσα είναι οι υποδομές της Κρήτης, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, και  μέχρι να γίνει το αεροδρόμιο στο Καστέλι πρέπει να υπάρξει μία παρέμβαση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, και μία σειρά έργων που πρέπει να τα  δούμε με τους Υπουργούς, όπως  παράλληλα την προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ και την απορρόφηση του υπάρχοντος

Ειδικότερα για το θέμα του ΒΟΑΚ που τέθηκε  ως το κορυφαίο, ο κ Αρναουτάκης, ανέφερε στις δηλώσεις του, ότι, « αναμένονται ανακοινώσεις από τον κ. Πρωθυπουργό, και εκτιμώ ότι μπορεί και στην έκθεση Θεσσαλονίκης να ανακοινώσει κάποια θέματα.

Ο Πρωθυπουργός, όπως εισπράξαμε στην συνάντηση θέλει την αποκέντρωση, χρειάζεται η Περιφερειακή Διακυβέρνηση, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, για να μην χρειάζεται συνεχώς να ερχόμαστε στην Αθήνα για ένα μικρό ή μεγάλο θέμα αναζητώντας λύσεις.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos