Για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών (συνέντευξη)
Βούλισμα

Με αφορμή την πληροφόρηση που υπήρξε αναφορικά με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το Σαββατοκύριακο και τις οδηγίες που δόθηκαν από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή,  για να μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες που θα επιλέξουν αυτήν την έξοδο, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Μιχάλης Φαρσάρης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Μας είναι γνωστό, το Δελτίο Τύπου που έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το Σάββατο 16 Μαΐου. Ωστόσο έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί η νέα ΚΥΑ στην οποία θα προβλέπονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το 2020. Κατά συνέπεια, οι παραλίες που υπάρχουν σε όλη την έκταση του Δήμου Αγίου Νικολάου, δεν έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο και στην ΔΑΕΑΝ και ώς εκ τούτου, δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία.

Επίσης στις παραλίες που έχουν ενοικιαστεί σε ιδιώτες, (Άμμος, Κιτροπλατεία, πλαζ ΕΟΤ) και βρίσκονται σε Λιμενική ζώνη ή αποτελούν δημοτικό ακίνητο, δεν έχει γίνει γνωστό το πλαίσιο λειτουργίας τους, άρα ο τρόπος λειτουργίας θα γίνει με ευθύνη των ενοικιαστών.

Οι δημοφιλείς παραλίες όπως το Βούλισμα, ο Αλμυρός και το Σχίσμα αλλά και οι υπόλοιπες όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, το Καραβοστάσι, τα Χαβάνια, η Χιόνα κλπ είναι φυσικά ανοιχτές και προσβάσιμες στο κοινό αλλά χωρίς υπηρεσίες όπως: αποχωρητήρια, καθαριότητα γενικώς αλλά και ομπρέλες – ξαπλώστρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει στείλει το υπουργείο εσωτερικών την έγκριση των προσλήψεων άρα δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.”

ο Μιχάλης Φαρσάρης, στην εκπομπή Πάμε Αέρα

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

%d