Δήλωση Λαφαζάνη για το διάγγελμα Τσίπρα στην Ιθάκη
από το διάγγελμα του πρωθυπουργού στην Ιθάκη

Το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα στην ιστορική Ιθάκη προσομοίαζε τόσο ως τοποθεσία και σκηνικό όσο και ως τραγικό μέλλον για την χώρα, με το σκηνικό που είχε κατασκευάσει ο Γ. Παπανδρέου στο Καστελόριζο, το 2010.

Τότε ο ΓΑΠ, ερήμην του ελληνικού λαού, έβαζε την χώρα στα μνημόνια, τα οποία θυσίασαν την Ελλάδα, την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό για να σωθούν το ευρώ, οι ευρωπαϊκές τράπεζες και τα κουφάρια των ελληνικών τραπεζών.

Τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, στα χνάρια του ΓΑΠ, αφού ψήφισε και εφάρμοσε πλήρως το τρίτο κατεδαφιστικό μνημόνιο, εξαγγέλλει, ψευδώνυμα και απατηλά, την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ στην πραγματικότητα οδηγεί την χώρα σε μια νέα εξίσου ή και περισσότερο καταστροφική πορεία.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα και του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, σε πλήρη αντίθεση με τα νέα ψεύδη και τις πολιτικές υποκρισίες τους, το μόνο που καταφέρνει είναι, μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, να βάλει την χώρα σε νέο τέταρτο μνημόνιο, με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και σκληρότατη επιτροπεία, το οποίο έχει ήδη ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την διαφορά ότι για το τέταρτο μνημόνιο δεν υπάρχει η σχετικά χαμηλότοκη χρηματοδότηση των πιστωτών αλλά τα ληστρικά επιτόκια των αγορών.

Στην πραγματικότητα, οι πιστωτές δεν έβγαλαν την χώρα μας από τα μνημόνια αλλά, αδυνατώντας ούτως ή άλλως να εγκρίνουν νέα χρηματοδότηση, ξοπέταξαν την Ελλάδα, αφού την κατέστρεψαν, στο χάος των αγορών, ως επαχθές πλέον και αχρείαστο βάρος.

Η ψευδωνύμως λεγόμενη «μεταμνημονιακή Ελλάδα» δεν έχει κανένα μέλλον και καμμιά ελπίδα όσο παραμένει μια κατεχόμενη και αποικιοκρατούμενη χώρα με όλο και πιο γερασμένο πληθυσμό και τον ανθό της νεολαίας μας να ξενιτεύεται.

Αυτήν την ώρα η Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της και να δει με αισιοδοξία το αύριο, χρειάζεται όσο ποτέ μια μεγάλη ριζοσπαστική δημοκρατική ανατροπή, που θα βάλει στο περιθώριο και στο σκαμνί για τις εγκληματικές και πραξικοπηματικές τους ευθύνες την κυβέρνηση και ένα σάπιο, διεφθαρμένο και παρακμιακό πολιτικό κατεστημένο.

Η Λαϊκή Ενότητα, παλεύοντας εδώ και τώρα για αυτήν την ανατροπή και μια νέα προοδευτική πορεία, έχει στην προμετωπίδα της τρεις μεγάλες πολιτικές και προγραμματικές προτεραιότητες: πρώτη, την κατάκτηση της δημοκρατίας στην χώρα, με Συντακτική Συνέλευση για ένα νέο Σύνταγμα και τον λαό πραγματικά κυρίαρχο, δεύτερη, την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας για μια πολυδιάστατη εθνική εξωτερική πολιτική και πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και τρίτη, την κατάκτηση και εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης στην πατρίδα μας.

Δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη είναι προϋποθέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τον οικονομικοκοινωνικό μετασχηματισμό της με επίκεντρο τον κόσμο της δημιουργίας και της εργασίας.

 

Υ.Γ: Χρωστάω και μια ολίγον προσωπική απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα για την θρασεία αναφορά του σε αυτούς που τάχα «φοβήθηκαν τα κύματα».

Τα κύματα δεν τα φοβηθήκαμε ποτέ Αλέξη Τσίπρα ούτε εγώ ούτε οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που γυρίσαμε την πλάτη και καταψηφίσαμε το τρίτο καταστρεπτικό μνημόνιο, μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας και στο δημοψήφισμα, που πρώτος εσύ όφειλες να σεβασθείς και όχι να τα ξεπουλήσεις.

Όλοι εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε με κύματα και φουρτούνες στον περήφανο δρόμο των επίκαιρων αγώνων και οραμάτων μας, όσο και αν κάποιοι βολεμένοι στην «απάνεμη» προστασία της Γερμανίας και των ΗΠΑ, μιλάνε αλαζονικά και περιφρονητικά, ξεχνώντας το χθες και τις ανατροπές που φέρνει η ζωή, «για μειοψηφίες, τάγματα ξυπόλυτα».

Και μιας ο Καβάφης ήρθε στην πολιτική επικαιρότητα, παραθέτω έναν μεγάλο στίχο του:

«Και αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις»

Και σε κάθε περίπτωση μην εξευτελίζεις την πατρίδα μας και γυρίζεις την πλάτη στην αξιοπρέπεια του λαού μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

%d