Δαρβινική Δευτέρα, η εξέλιξη της μάθησης και της μνήμης
Η εξέλιξη της μάθησης και της μνήμης: από τα νευρικά κύτταρα στην τεχνητή νοημοσύνη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σάς περιμένει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 19:00 για τη Δαρβινική Δευτέρα με θέμα «Η εξέλιξη της μάθησης και της μνήμης: από τα νευρικά κύτταρα στην τεχνητή νοημοσύνη»

Ομιλήτρια η Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη,  Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Πώς ο νευρικός ιστός μαθαίνει και αποθηκεύει πληροφορίες, δημιουργώντας μνήμες;

Πώς αυτή η γνώση μπορεί να αξιοποιηθεί με τη σημερινή τεχνολογία;

Το θέμα με τον τίτλο «Η εξέλιξη της μάθησης και της μνήμης: από τα νευρικά κύτταρα στην τεχνητή νοημοσύνη» θα πραγματευθεί η Δρ. Παναγιώτα Ποϊράζη Διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η εισήγηση θα περιλαμβάνει μια αναδρομή στο τι γνωρίζαμε και ποιες είναι οι κρατούσες απόψεις σχετικά με το θέμα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να αξιοποιεί τη μάθηση και τη μνήμη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επίσης θα γίνει αναφορά στους περιορισμούς του νευρικού ιστού και πώς αυτοί μπορούν να ξεπεραστούν με τη χρήση της τεχνολογίας, οδηγώντας σε ένα εξελιγμένο σύστημα μνήμης και μάθησης στον υπολογιστή και στο διαδίκτυο, με πιθανή προέκταση στην παραγωγή ενός τύπου υβριδίου μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Την εισήγηση θα ακολουθήσει εκτεταμένη συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.nhmc.uoc.gr/el/news/darviniki-poirazi

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: