Δημοτικό Συμβούλιο ΝεάποληςΜέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (20/2), η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης, με αφορμή τη κατάθεση της τροπολογία που ιδρύει τη Κοινότητα Βραχασίου.
Αποφασίστηκε όλοι οι αιρετοί να θέσουν εαυτούς σε αργία ενός μηνός, να ανέβουν άμεσα στην Αθήνα για να συναντήσουν τον Υπουργό Εσωτερικών και ομόφωνα εξέδωσαν και το παρακάτω ψήφισμα:

Μετά από την κατάθεση της τροπολογίας που αφορά στην απόσπαση από το Δήμο Νεάπολης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Βραχασίου και Μιλάτου, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 20/02/06 και ώρα 18:30 και ομόφωνα αποφάσισε:

  • Η τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών αποτελεί πλήγμα για το Δήμο Νεάπολης αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.
  • Πραξικοπηματικά και αυθαίρετα, αγνόησε το δημοκρατικά εκλεγμένο Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Μιλάτου.
  • Είμαστε αντίθετοι με την επιλογή της κυβέρνησης για την ίδρυση της Κοινότητας Βραχασίου.
  • Διαπιστώνουμε αντίθεση των προεκλογικών εξαγγελιών με όσα συμβαίνουν σήμερα.
  • Η κατατεθείσα τροπολογία έρχεται σε αντίθεση με όσα ο Υπουργός υποστήριζε τον Οκτώβρη του 2004, πως πριν από τις όποιες ρυθμίσεις θα υπάρξει συγκεκριμένο και σαφές πλαίσιο και κριτήρια στα οποία θα στηριχτεί η διαδικασία, κάτι που δεν έγινε και σε αντιδιαστολή του σχεδίου νόμου του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που επίκειται να κατατεθεί στη Βουλή και με την όλη φιλοσοφία του νόμου και ευαισθησία του κ. Υπουργού.
  • Ζητάμε την άμεση απόσυρση της σχετικής τροπολογίας.

ΑκροατήριοΟι απόψεις τόσο των δημοτικών συμβούλων, όσο και όσων παρακολούθησαν, διέφεραν αρκετά. Από οριστική παραίτηση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι και το κλείσιμο δρόμων. Πάντως όλοι συμφώνησαν ότι ουσιαστικά πλήττεται ο Δήμος, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.

Ακόμα, η Τοπική  Επιτοπή της Νέας Δημοκρατίας στη Νεάπολη, τελεί σύσσωμη υπό παραίτηση, καταγγέλοντας παράλληλα τον Βουλευτή Γιάννη Πλακιωτάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos