το καταφύγιο Στροβίλι πάνω από το Λιμνάκαρο
το καταφύγιο Στροβίλι πάνω από το Λιμνάκαρο

Την πρώτη Κυριακή του Φλεβάρη ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει διήμερη εξόρμηση στην οροσειρά της Δίκτης, με πεζοπορία στο Λιμνάκαρο – διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Στροβίλι» το Σάββατο και πεζοπορία στις χιονισμένες βουνοπλαγιές προς την κορυφή «Αφέντης» την Κυριακή το πρωί.

Μετά από επιθυμία πολλών μελών της ομάδας, γίνεται αλλαγή στο 6μηνο πεζοπορικό πρόγραμμα του Συλλόγου, για να συμπεριλάβουμε και διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ Λασιθίου στο «Στροβίλι», πάνω από το οροπέδιο Λιμνάκαρο της οροσειράς Δίκτη, σε υψόμετρο 1533μ.

Η αναχώρηση θα γίνει από τον Άγιο Νικόλαο (Κ.Καραμανλή 24), το Σάββατο το μεσημέρι στις 15:00. Η μετάβαση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα, μέχρι το οροπέδιο του Λιμνάκαρου και στη συνέχεια μετά από πεζοπορία μιας ώρας περίπου, σε ανηφορική διαδρομή θα φθάσουμε στο καταφύγιο. Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει 21 άτομα σε κρεβάτια και κουκέτες (+ 5 άτομα σε πάγκους) και διαθέτει ξυλόσομπα και ρεύμα από γεννήτρια. Τα απαραίτητα για τη διαμονή και διατροφή μας θα μεταφερθούν στο καταφύγιο με αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4. Το δείπνο και το πρωινό της ομάδας θα ετοιμαστεί στο χώρο του καταφύγιου.

Την Κυριακή το πρωί θα ξεκινήσουμε στις 8:30-9:00 από το καταφύγιο, για πεζοπορία στις χιονισμένες πλαγιές της Δίκτης, με κατεύθυνση την κορυφή «Αφέντης». Η πεζοπορία προγραμματίζεται κυκλική διάρκειας 4 ωρών περίπου (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις).

΄Οσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, στο τηλέφωνο 6972881159 (Γιώργος Σταυρακάκης). Λόγω του περιορισμένου αριθμού των κρεβατιών θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Επίσης θα πρέπει να γίνει και η απαιτούμενη προετοιμασία και αγορά των αναγκαίων τροφίμων (το δείπνο του Σαββάτου περιλαμβάνει κρέας βραστό και μακαρόνια).

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για τον απαραίτητο εξοπλισμό στα τηλέφωνα: 6972881159 (Γιώργος) & 6944782507 (Λεωνίδας).

Για όσους προτιμούν περπάτημα σε …χαμηλότερο υψόμετρο, θα οργανωθεί και δεύτερη εναλλακτική πεζοπορία (πληροφορίες σύντομα).

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ του Συλλόγου, από το 2016 άτομα που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε μία πεζοπορία (με την προϋπόθεση ότι έχουν τη απαιτούμενη φυσική κατάσταση και διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, σύμφωνα με την κρίση του αρχηγού). Εάν επιθυμούν να συνεχίσουν πρέπει να εγγράφονται μέλη του Συλλόγου, αποδεχόμενοι τους όρους συμμετοχής και το καταστατικό του Συλλόγου. Υπενθυμίζουμε ότι η μόνη οικονομική υποχρέωση που έχουν τα τακτικά μέλη του Συλλόγου είναι η καταβολή της ετήσιας συνδρομής των 10€ και μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στις πεζοπορίες που διοργανώνει ο Σύλλογος κάθε Κυριακή.

Περισσότερες πληροφορίες για το καταστατικό, τους όρους συμμετοχής, τον εξοπλισμό στο blog του Συλλόγου (pezopories.blogspot.gr).

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos