Δύο υπαίτιοι για τις κλοπές στον Άγιο Νικόλαο, συνελήφθη ο ένας
24 κλοπές, διαρήξεις, απόπειρες…. Photo by Rafael Classen rcphotostock.com on Pexels.com

Μετά από μέρες έρευνας και ένα κυνηγητό ωρών, συνελήθη μετά από καταδίωξη άνδρας, οποίος είχει μόλις είχε κλέψει αυτοκίνητο και είχε διαρρήξει επιχείρηση. Από την ανάκριση προέκυψε και συνεργός ο οποίος όμως δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, δικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών.

η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης:

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιασθούν 24 κλοπές – διαρρήξεις οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα σε περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ειδικότερα, χθες (22.09.2022) τα ξημερώματα ημεδαπός άντρας αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπής και στη συνέχεια προέβη στη διάρρηξη επιχείρησης αλλοδαπού αφαιρώντας χρηματικό ποσό και καπνικά είδη συνολικής χρηματικής αξίας 160 ευρώ.

Από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου έγινε αντιληπτός ο ημεδαπός και αφού ακινητοποιήθηκε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα είδη τα οποία  αποδόθηκαν στον παθόντα. Επιπλέον το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ημεδαπός είχε διαπράξει συνολικά είκοσι τέσσερις (24) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα κατά το χρονικό διάστημα από την 04.06.2022 έως και 22.09.2022, αφαιρώντας χρήματα, εργαλεία, προσωπικά είδη και διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 6.000 ευρώ.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ακόμα ένας ημεδαπός ο οποίος χρησιμοποιούσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο για τη μεταφορά του συλληφθέντα στους τόπους τέλεσης κατά περίπτωση των κλοπών –διαρρήξεων και σε  βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos