Δήμος Χερσονήσου, άνοια,
Δήμος Χερσονήσου, άνοια,

Μεγάλη απήχηση είχε η επιστημονική εκδήλωση για την Άνοια που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Χερσονήσου.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο να πληροφορηθούν οι πολίτες για την άνοια – μια ασθένεια που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους καθώς περνούν τα χρόνια

– να μάθουν να εντοπίζουν τα χαρακτηριστικά της, ώστε να προαχθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού και να ενδυναμωθούν οι προσπάθειες για την άρση του στίγματος των ασθενών και των οικογενειών τους.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χερσονήσου/γραφείο κοινωνικής πολιτικής με το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου-ΚΑΠΗ, η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΧ), το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το Πνευματικό Κέντρο Ενορίας Χερσονήσου σε συνεργασία με την Εταιρεία νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών N. Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναπτύχθηκε η ιατρική προσέγγιση της νόσου, παρουσιάστηκαν παρεμβάσεις σε ασθενείς και περιθάλποντες – έτσι όπως εφαρμόζονται από την Εταιρεία νόσου Alzheimer Ηρακλείου – καθώς και πρακτικά ζητήματα φροντίδας νομικών υποθέσεων που αφορούν στους ασθενείς με άνοια.

Μεγάλη απήχηση είχε η επιστημονική εκδήλωση για την Άνοια
Μεγάλη απήχηση είχε η επιστημονική εκδήλωση για την Άνοια

Ομιλητές:

–  Ιωάννα Κορτσιδάκη, Πρόεδρος ΔΣ Εταιρείας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

–  Ιωάννα Αμερίδου, Νευρολόγος, MD, PhD Επιστημονική Συνεργάτης της Εταιρείας με θέμα: «Νόσος Alzheimer: Η Νόσος πρόκληση του 21ου αιώνα».

– Νίκος Σφακιανάκης, Κοινωνικός Λειτουργός-Μέλος της Εταιρείας με θέμα: «Ομάδα Νοητικής Ενδυνάμωσης ασθενών με άνοια σε Κέντρο της Εταιρείας νόσου Alzheimer Ηρακλείου».

 – Ελίζα Ιατράκη, Ψυχολόγος & Κοιν. Λειτουργός, ΜPH, PhD C Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής της Εταιρείας με θέμα: «Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης περιθαλπόντων ασθενών με άνοια σε Κέντρο της Εταιρείας νόσου Alzheimer Ηρακλείου».

 – Σοφία Παναγιωτάκη, Δικηγόρος Ηρακλείου με θέμα: «Ο Θεσμός της Δικαστικής Συμπαράστασης. Πρακτικά ζητήματα φροντίδας των νομικών υποθέσεων του ασθενούς με άνοια».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Κωνσταντίνος Τσαντηράκης, εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης στο Δήμο Χερσονήσου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos