το νέο προεδρείο, Πιτσούλης, Σταματάκης, Θραψανιώτης
το νέο προεδρείο, Πιτσούλης, Σταματάκης, Θραψανιώτης

Σε κλίμα συναίνεσης και συμπόρευσης πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή (7/9) στην Περιφέρεια Κρήτης η εκλογή του Προεδρείου του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» Πρόεδρος εξελέγει από το σώμα ο Γιώργος Πιτσούλης (48 ψήφοι), Αντιπρόεδρος εξελέγει μετά από πρόταση του Σεραφείμ Τσόκα-παράταξης «Κρήτη Μπορούμε» ο Μανόλης Σταματάκης (44 ψήφοι), και γραμματέας εξελέγει μετά από πρόταση του Μιχάλη Κριτσωτάκης-παράταξης «Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης» ο Μανόλης Θραψανιώτης (45 ψήφοι). Τη διαδικασία συγκάλεσε σύμφωνα με το νόμο η πρώτη σε ψήφους σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» Θεανώ Βρέντζου, ενώ μετά την εκλογή του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου ακολούθησε η εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του νέου Προεδρείου, επισημαίνοντας το κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης επισήμανε με έμφαση στις δηλώσεις του το κλίμα συναίνεσης που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι από την ψηφοφορία αναδείχτηκε ένα κορυφαίο γεγονός. Η συναίνεση που υπάρχει σε αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η εκλογή του Προεδρείου με 48 ψήφους στους 51 λέει πολλά και στέλνει μηνύματα πολλά. Μια δημοκρατική διαδικασία που δείχνει ότι τα προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να τα λύνουμε με συναίνεση» και πρόσθεσε: «Από τη πλευρά τη δική μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να ενώνουμε δυνάμεις. Αυτό χρειάζεται η Κρήτη, να ενώνουμε δυνάμεις, να παίρνουμε τις καλύτερες προτάσεις και αυτές να προσπαθούμε να υλοποιούμε. Θεωρώ ότι η σημερινή διαδικασία αυτό έδειξε, και μας χαράσσει το δρόμο, πως πρέπει να οδηγηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα ως αιρετή Περιφέρεια. Με την ίδια διάθεση και δυναμικότητα συνεχίζουμε τη δουλειά για διεκδίκηση πόρων, για επίλυση προβλημάτων, για να υπηρετήσουμε τη Κρήτη και τους Κρητικούς».

Από τη πλευρά του ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης στις δηλώσεις του ανέφερε: «Ευχαριστώ την παράταξη μου που με πρότεινε για τη θέση ευθύνης του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και την Ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που με εμπιστεύθηκε για τα επόμενα 2,5 χρόνια στη θέση του Προέδρου. Με πολύ όρεξη και ιδιαίτερη διάθεση ξεκινάμε σήμερα μια νέα θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου που μπορεί να έχει διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά έχει περισσότερες κοινές στοχεύσεις. Με πολύ όρεξη για δουλειά, με συνεννόηση, με συνεργασίες, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να γίνουμε δημιουργικοί και ωφέλιμοι για την Κρήτη».

 

κατάμεστη η αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης
κατάμεστη η αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας εκλογής Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Πρόεδρος Γιώργος Πιτσούλης (Κρήτη Πρώτη Δύναμη-Σταύρος Αρναουτάκης) έλαβε από το 51μελές Περιφερειακό Συμβούλιο 48 ψήφους ενώ βρέθηκαν 3 λευκά.

Αντιπρόεδρος Μανόλης Σταματάκης (Κρήτη Μπορούμε-Σεραφείμ Τσόκας) 44 ψήφους ενώ βρέθηκαν 7 λευκά ψηφοδέλτια.

Γραμματέας Μανόλης Θραψανιώτης (Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης-Μιχάλης Κριτσωτάκης) 45 ψήφους ενώ βρέθηκαν 6 λευκά ψηφοδέλτια.

 

Αποτελέσματα ψηφοφορίας για την εκλογή Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με τον νόμο είναι ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ή ο Αντιπεριφερειάρχης που ορίζει ο Περιφερειάρχης με απόφαση του. Στις ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής εκλέχτηκαν:

 

Τακτικά μέλη:

Σταύρος Τζεδάκης 46 ψήφους

Κυριάκος Κώτσογλου 46 ψήφους

Νίκος Κακογιαννάκης 46 ψήφους

Γιώργος Μαρής 44 ψήφους

Γιάννης Γουλιδάκης 44 ψήφους

Απόλλωνας Φιλιππής 46 ψήφους

Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης 46 ψήφους

Κώστας Δανδουλάκης 46 ψήφους

 

Αναπληρωματικά μέλη Οικονομικής Επιτροπής

Παναγιώτης Σημανδηράκης 41 ψήφους

Νίκος Συριγωνάκης 41 ψήφους

Νίκος Δασκαλάκης 40 ψήφους

Γιάννης Παρασύρης 40 ψήφους

Κώστας Φασουλάκης 36 ψήφους

Κυριακή Κλάδου 38 ψήφους

Γιάννης Σταθάκης 36 ψήφους

Γιώργος Ματαλλιωτάκης 35 ψήφους

από τη Περιφέρεια Κρήτης

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: