υγειονομική περιφέρεια Κρήτης
υγειονομική περιφέρεια Κρήτης

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης επισκέφτηκε τη Δευτέρα 28/12/2015 τα γραφεία της ΥΠΕ Κρήτης και συναντήθηκε  με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Άννα Τριχοπούλου.

Έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που αφορούν τη Δημόσια Υγεία στο νομό Λασιθίου.

Κοινή θέση ήταν η προσπάθεια αποτελεσματικής λειτουργίας όλων των δομών υγείας και η ενίσχυσή τους σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο.

Συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσλήψεων του 2015 (επικουρικό προσωπικό, 5μηνα κοινωφελούς εργασίας κ. α.) και το πρόγραμμα προσλήψεων για το 2016. Αν και οι νέες προσλήψεις είναι λίγες σε σχέση με τις ανάγκες, είναι ενδεικτικές της προσπάθειας της Κυβέρνησης να βάλει τέλος στην διάλυση του ΕΣΥ και των δομών του. Συζητήθηκε επίσης ο νέος προϋπολογισμός των νοσοκομείων του Λασιθίου και οι δαπάνες για τις εφημερίες και τα νυχτερινά, που είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι όπως φαίνεται στους πίνακες.

πίνακας1
πίνακας1
table2
Πίνακας2

Έγινε ενημέρωση για την αντικατάσταση του στόλου των ασθενοφόρων και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Γιαννακουδάκη στις αρχές Ιανουαρίου.

Συζητήθηκαν επίσης τα ιδιαίτερα προβλήματα κλινικών και μονάδων των νοσοκομείων και αναζητήθηκαν τρόποι για την άμεση επίλυσή τους (μεταφορά Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Παθολογική Ιεράπετρας, θάλαμος φύλαξης στον Άγιο Νικόλαο κ. α.).

Έγινε εκτενής συζήτηση για το Κέντρο Αποκατάστασης της Νεάπολης, παρουσία και του υπευθύνου της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΥΠΕ, και συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία για την επίσπευση των διαδικασιών (έγκριση προμελέτης). Επίσης εξετάστηκε και η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του Πολυιατρείου Μακρύ Γιαλού.

Συζητήθηκαν επίσης οι ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένη στο νομό Λασιθίου και οι σχεδιασμοί με βάση τον νέο χάρτη Υγείας που διαμορφώνεται. Η κ. Τριχοπούλου ενημέρωσε και για την πιστοποίηση καλής λειτουργίας των νοσοκομείων του νομού με ISO, παρά τις μειώσεις σε προσωπικό και κονδύλια τα τελευταία 5 χρόνια των μνημονίων, που πιστώνεται στην σκληρή δουλειά του προσωπικού.

Εκτός προγράμματος, ο κ. Θραψανιώτης είχε συνάντηση με τον κ. Γιώργο Κεφαλογιάννη, που εκτελεί χρέη Αναπληρωτή Διοικητή στο Νοσοκομείο Σητείας και τον ενημέρωσε για τα ιδιαίτερα θέματα του νοσοκομείου.

από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos