Επαφές του δημάρχου Ιεράπετρας
Με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα

Σειρά επαφών με υπουργούς και γενικούς γραμματείς υπουργείων είχε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης. Οι επαφές:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, συναντήθηκε στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο της Ιεράπετρας. Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν η εξέλιξη του έργου «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» στις Κοινότητες Γδοχίων, Μύρτου, Καβουσίου, καθώς και στη Δημοτική Ενότητα Ιεράπετρας (περιοχές «Βαϊνιά» και «Κρεμαστά»), το φράγμα του Άη Γιάννη και η χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου της Γρα Λυγιάς.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: « Για πρώτη φορά, ύστερα από αρκετά χρόνια, γίνεται ένα  τόσο εκτεταμένο έργο αναβάθμισης των αγροτικών δρόμων, μήκους 16 km και ύψους 1.000.000€.

Αναφορικά, με την κατασκευή του φράγματος στον Αη Γιάννη και τη χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου της Γρα Λυγιάς στο μεν πρώτο έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιλογή της αναδόχου εταιρείας και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023,  ενώ το δεύτερο, η χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του αλιευτικού καταφυγίου της Γρα Λυγιάς, βρίσκεται στην τελευταία φάση και πριν το τέλος του έτους αναμένεται να έχει εγκριθεί η ένταξη για τη χρηματοδότησή του στο πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας. Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Παπαγιαννίδη, για την εποικοδομητική συνεργασία της οποίας τα  αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και με τη χρηματοδότηση του φράγματος στον Αη Γιάννη και με την πρόσφατη χρηματοδότηση της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Ιεράπετρας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, προκειμένου να συζητήσουν και δια ζώσης ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορούν τον Δήμο Ιεράπετρας και ειδικότερα θέματα που αφορούν την εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται στον Δήμο και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Ναυτιλίας κ.α. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κος Καλαντζάκης επεσήμανε τα εξής: « Η συνεργασία του Δήμου Ιεράπετρας με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής είναι στενή και διαρκής. Μέλημά μας ως Δημοτική Αρχή είναι να αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ύστερα από την υποβολή σχετικών αιτημάτων και μελετών, προχωρώντας άμεσα στις δημοπρατήσεις των έργων με απώτερο στόχο την ταχεία υλοποίησή τους με γνώμονα πάντα το όφελος του Δήμου μας».

Επαφές του δημάρχου Ιεράπετρας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Κυβερνητικό Βουλευτή, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, συναντήθηκε στο Υπουργείο ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε πέρα από την εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στην Ιεράπετρα και την ανάγκη χρηματοδοτήσεων επιπλέον σημαντικών έργων, όπως είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η κατασκευή του λιμενοβραχίονα στο αλιευτικό καταφύγιο του Μακρύ Γιαλού και μείζονος σημασίας θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ιεράπετρας, όπως είναι το νοσοκομείο, οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά προβλήματα, η αγροτική οδοποιία, έργα ύδρευσης, ζητήματα που αφορούν τους ΤΟΕΒ, τον πρωτογενή τομέα κ.α.

Κατόπιν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε τα εξής: « Ως Δημοτική Αρχή εξαντλούμε κάθε δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να υλοποιούμε έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες μας. Παρά τον μεγάλο αριθμό σημαντικών έργων που ήδη υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί, δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την πραγματοποίηση ακόμη περισσότερων έργων που είναι απαραίτητα για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης και των Κοινοτήτων του Δήμου μας. Στο πλαίσιο αυτό ευχαριστούμε τον Υπουργό, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για το ενδιαφέρον του και συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία μας προς όφελος του Δήμου της Ιεράπετρας».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Στύλιο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, όπου συζήτησαν για την αξιοποίηση των οικοπέδων του ΕΘΙΑΓΕ, το Φράγμα του Άη Γιάννη, την ενίσχυση των υποδομών άρδευσης στις αγροτικές περιοχές και τη δρομολόγηση νέων έργων μεγάλης σημασίας.

«Ως Δημοτική Αρχή επενδύουμε  στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου της Ιεράπετρας, που, όμως, το τελευταίο διάστημα είναι αντιμέτωπος με προβλήματα που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής για τους εργάτες γης και απειλούν την συνέχιση των δραστηριοτήτων του γεγονός που τόνισα ιδιαιτέρως στον Υφυπουργό.

Αναφορικά με τα οικόπεδα του ΕΘΙΑΓΕ, ύστερα και από τη συζήτηση που είχαμε, θεωρώ ότι σύντομα θα έχουμε θετική εξέλιξη και επιτέλους ο Δήμος θα είναι σε θέση να τα αξιοποιήσει προς όφελος των συμπολιτών μας», δήλωσε αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: