τα οχήματα του δήμου χιονισμένα
τα οχήματα του δήμου χιονισμένα

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και σε αυτόν διαμένουν 3100 κάτοικοι.  Από επίσημα στοιχεία φαίνεται ότι το κλίμα  στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και στις  υπόλοιπες ορεινές περιοχές της Κρήτης έχει χαρακτηριστικά ορεινών ηπειρωτικών περιοχών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες που συγκρίνονται με αυτές περιοχών που εντάσσονται στην Α’ Ζώνη  και όχι με αυτές των παράλιων περιοχών του νησιού (Δ’ Ζώνη)  με τους συγκεκριμένους Δήμους  συχνά να κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι κάτοικοι να βρίσκονται αποκλεισμένοι και αποκομμένοι λόγο των έντονων χιονοπτώσεων.

Στα παρακάτω γραφήματα τα οποία προκύπτουν από τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού, από το έτος 2007  έως  το έτος 2015, ο οποίος  βρίσκεται εγκατεστημένος στο δημαρχείο του Δήμου Οροπέδιο Λασιθίου τεκμηριώνεται  η ύπαρξη  εξαιρετικά δυσμενών κλιματικών συνθηκών  στο Οροπεδίου Λασιθίου.

ΘερμοκρασίεςΘερμοκρασίες2

  • Επειδή οι κάτοικοι αυτών των ορεινών αγροτικών και κτηνοτροφικών  περιοχών  δίνουν  καθημερινά  τη μάχη της επιβίωσης.
  • Επειδή  η επιδότηση θέρμανσης στην υψηλότερη κατηγορία που προβλέπεται και για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Οροπεδίου αλλά και των άλλων ορεινών Δήμων της Κρήτη είναι επιτακτική ανάγκη για τη διαβίωση τους.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Αν προτίθενται να συμπεριλάβουν  τους ορεινούς Δήμους της Κρήτης στην υψηλότερη κατηγορία που προβλέπεται για την επιδότηση θέρμανσης.

Ο ερωτώντες βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης

Βαγιωνάκη Βάλια

Βαρδάκης Σωκράτης

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Μπαλωμενάκης Αντώνης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos